Ioana Mihăilă: Dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens

Ioana Mihăilă: Dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

MinistrulSănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, la TVR, cădacă nu ne vaccinăm, ”ne putem aştepta la un val patru mai intens”.

”Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al populaţiei la risc. Ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil”, a declarat, joi seară, la TVR, Ioana Mihăilă.

Dacă vorbim de valul patru şi cum ne pregătim, cred că acele lecţii pe care le-am învăţat în celelalte valuri de până acum trebuie să ne înveţe să fim mai flexibili, să nu ajungem într-o extremă sau alta, ne aşteptăm să nu mai ajungem la această încărcătură de pacienţi pe care am avut-o în valurile doi şi trei, pentru că am avut un procent de persoane vaccinate şi un alt procent de persoane care au trecut prin infecţie, motiv pentru care, cel puţin în acest moment, nu cred că mai este cazul ca spitalele să fie închise pentru pacienţii non-covid”.

Florin Cîțu: Campania de vaccinare continuă, nu trebuie să ne predăm

PremierulFlorin Cîțua declarat joi, la sediul Consiliului Județean Timiș, că trebuie continuată campania de vaccinare cu toate resursele pe care le implică.

Totodată, el a ținut să feleicite autoritățile din Timiș pentru campania de vaccinare, județul situându-se în top 5 din acest punct de vedere.

„Vreau să vă felicit pentru că sunteți în top 5 cu campania de vaccinare, ați făcut o treabă foarte bună , deși ați trecut într-o perioadă dificilă la un moment dat.

Campani a de vaccinare continuă, nu trebuie să ne predăm în acest moment, trebuie să continuăm cu toate resursele pe care le avem și pentru că nu știm sigur dacă a trecut pandemia, voiam să vă felicit pentru acest lucru”, a declaratFlorin Cîțu.