Ioana Mihăilă: Valul 4 va fi al nevaccinaților. Acum nu discutăm de restricții. Dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ele vor viza în primul rând persoanele nevaccinate

Ioana Mihăilă: Valul 4 va fi al nevaccinaților. Acum nu discutăm de restricții. Dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ele vor viza în primul rând persoanele nevaccinate
Foto: Ioana Mihăilă / Facebook

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că acum nu se discută despre restricții, deoarece rata de infectare cu coronavirus este scăzută, dar valul 4 al pandemiei va veni, iar pericolul este pentru persoanele nevaccinate, deoarece ele prezintă risc mare să dezvolte forme severe de COVID-19.

Ministrul Ioana Mihăilă, despre valul 4 al pandemiei de coronavius

Ministrul Sănătății a explicat duminică, pentru Digi24, că persoanele vaccinate anticoronavirus nu prezintă risc de a dezvolta forme severe de COVID-19. Prin urmare, trebuie să se vaccineze chiar și cei care au trecut prin boală.

„Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați. Oamenii de știință spun că la sfârșitul lunii august, tulpina Delta (indiană) va deveni dominantă în Europa, ne așteptăm ca același lucru să se întâmple și în România”, a declarat Mihăilă.

Aceasta a precizat că și în România tulpina Delta ar putea duce la o creștere a numărului de infectări, așa cum se întâmplă deja în mai multe țări.

Ioana Mihăilă, despre eventuala reintroducere a unor restricții

Întrebată dacă se discută despre noi restricții, ministrul Sănătății a punctat că dacă oamenii se vor vaccina, nu va mai fi nevoie de restricții.

„Cred că restricțiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate, dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ar trebui să resticționăm acele evenimente care se desfășoară în spații închise cu un număr mare de participanți, dacă aceștia nu sunt vaccinați. Este doar o ipoteză de lucru, nu ceva care este pe masa Guvernului. Nu este o propunere, pentru că în acest moment cifrele referitoare la incidență sunt bune, așa că în acest moment nu discutăm de restricții”, a mai declarat Ioana Mihăilă, pentru Digi24.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară