Un site prezidențial anunță că Iohannis ar vrea să o demită pe Kovesi. Jurnalist Deutsche Welle: Să-l ferească Cerul pe Klaus Iohannis să trădeze

Un site prezidențial anunță că Iohannis ar vrea să o demită pe Kovesi. Jurnalist Deutsche Welle: Să-l ferească Cerul pe Klaus Iohannis să trădeze

Klaus Iohannis s-ar fi răzgândit în privința menținerii Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA, nemulțumit de tensiunile din sistemul prezidențial, mai ales de atmosfera care există în rândul membrilor CSM și a magistraților de la Curtea Supremă, potrivit site-ului pro prezidențial și apropiat unor cercuri din serviciile de informații, Comisarul.ro.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi motivul pentru care șeful statului a declarat că va anunța abia după Paște decizia în privința șefei DNA.

”Nu am avut o discuţie, nici nu cred că este neapărat nevoie să am o discuţie personală pe această chestiune fiindcă solicitarea de revocare a fost făcută de ministrul Justiţiei, iar documentele sunt anexate la cererea de revocare, la avizul CSM şi cred că trebuie să lucrăm de data aceasta pe baza documentelor care ne sunt puse la dispoziţie”, a anunțat Iohannis.

Aceeași sursă notează că pe diverse canale se încearcă sugerearea ideii că situația s-ar putea detensiona dacă Kovesi și-ar prezenta demisia.

În acest context, jurnalistul Petre Iancu a precizat, într-o postare pe Facebook că dacă Iohannis va alege să o demită pe Kovesi își va lichida instantaneu baza electorală.

”Să-l ferească Cerul pe Klaus Iohannis să trădeze. Întărit de ordine și medalii externe, KWI ar putea deveni semeț. Ar putea fi sfătuit aiurea sau ar putea, trufaș, să greșească el însuși. Dacă însă ar opta pentru a o demite pe șefa DNA spre deliciul cleptocrației și-ar lichida instantaneu baza electorală și și-ar încheia în nota derizoriului și în imprecații cariera prezidențială”, a comentat pe facebook jurnalistul Deutsche Welle, Petre Iancu.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei