Iohannis NU o revocă pe Kovesi din fruntea DNA (VIDEO)

Iohannis NU o revocă pe Kovesi din fruntea DNA (VIDEO)

Preşedintelui Klaus Iohannis a anunţat că a respins cererea de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA al Laurei Codruţa Kovesi.

Într-o conferinţă de presă, susţinută la Palatul Cotroceni, şeful statului a demontat acuzaţiile aduse de Tudorel Toader în raportul în 20 de puncte întocmit de ministrul Justiţiei prin care acesta a declanşat procedura de revocare.

„Motivele de revocare nu au fost de naturăsămăconvingă, în mare parte nici nu corespundprevederilor legale și prin urmare nu voi da curs acestei cereri de revocare”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat și că avizul CSM prin care este respins raportul ministrului Justiției nu a putut fi ignorat și că în plus s-a bazat și pe analiza făcută de departamentele de specialitate din cadrul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a criticat în termeni duri și raportul întocmit de Tudorel Toader numindu-l unul bazat pe păreri personale și care excedete prevederile stabilite pentru o astfel de procedură de revocare.

„Analizând motivele pentru care ministrul Justiției asolicitat revocarea, am constatat căautorul raportului care a însoțit propunerea considerăcăaceasta este o luare de poziție fațăde dezbaterile publice din ultima perioadă,ceea ce clar induce percepția căevaluarea ministrului poate fi subiectivă.Aceastăpercepție este întărităși de prezențaîn cuprinsul raportului a unor aspecte referitoate la cariera profesionalăa ministrului Justiției. Unele din motivele care fundamenteazăpropunerea utilizeazădate care fie nu sunt pertinentefie exced dateleanunțate pentru evaluare. Unele decizii au fost interpretate și valorificate într-un sens cel puțin diferit de conținutul lor”, a precizat Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Administrația Prezidențială a publicat și trei pagini în care președintele Klaus Iohannis își motivează decizia luată: