Iohannis se întâlnește marți cu președintele Curții Europene de Conturi

Iohannis se întâlnește marți cu președintele Curții Europene de Conturi

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele Curții Europene de Conturi, Klaus-Heiner Lehne, marți, la Palatul Cotroceni. Înaltul demnitar european efectuează luni și marți o vizită oficială în România, la invitația președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc.

Invitația adresată președintelui Curții Europene de Conturi are loc în contextul preluării de către România a președinței rotative a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, prilej cu care cei doi președinți vor discuta despre importanța dezvoltării și consolidării relațiilor de cooperare dintre cele două instituții de audit, despre activitatea specifică a acestora, precum și despre alte teme de interes comun.

În plus, pe agenda oficialului european mai sunt prevăzute întrevederi cu premierul Viorica Dăncilă, cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.
De asemenea, președintele Curții Europene de Conturi va susține un discurs în fața studenților Academiei de Studii Economice din București, urmat de o sesiune de întrebări.

Tot atunci, președintele îi va mai primi pe vicepreședintele Consiliului Federal al Confederației Elvețiene, șef al Departamentului Federal de Finanțe, Ueli Maurer, precum și pe comisarul european pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen, Vera Jourova, și va participa la o masă rotundă dedicată situației copiilor cu părinți plecați la muncă în străinatate, informează Agerpres.