Ion Cristoiu: Cine nu-l pupă-n fund pe Klaus Iohannis pentru Summitul de la Varșovia e agent al Moscovei?!

Ion Cristoiu: Cine nu-l pupă-n fund pe Klaus Iohannis pentru Summitul de la Varșovia e agent al Moscovei?!
Foto: psnews.ro

Ion Cristoiu dezbate în „Gândul de luni”, de pe blogul personal modul în care presa a abordat Summitul NATO de la Varșovia.

Acesta este de părere că jurnaliștii trebuie să trimită în ţară şi alte materiale decât prelucrările documentelor oficiale, care se găsesc pe toate site-urile.

„Citind sau auzind aşa-zisele corespondenţe de la faţa locului, am remarcat:

Niciun ziarist român trimis la Varşovia n-a ştiut care e adevărata miză a Summitului.

Niciun ziarist n-a ştiut care a fost mandatul Delegaţiei române.

Niciun ziarist n-a făcut minimumul efort de a afla, cum au făcut reporterii occidentali, amănunte de culise din cadrul dezbaterilor.

Nici un ziarist român n-a scris despre reuniunea NATO în general, din postura de ziarist care privește Alianța cu lipsa de emoție a unui reprezentant al opiniei publice. Toți au stat cu ochii pe delegația noastră. Ba chiar, judecînd după dulcegările scrise despre activitatea delegației noastre și mai ales a lui Klaus Iohannis, toți au stat cu nasu-n fundul alor noștri, incapabili să vadă că reuniunea n-a fost consacrată României.

Toţi ziariştii români au înghiţit fără măcar să le rumege declaraţiile delegaţiei române, date fie în cadrul oficial, fie pe surse”, a spus Cristoiu.

Ion Cristoiu se declară dezamăgit de jurnaliștii trimiși la Varșovia din cauza faptului că aceștia nu au prezentat situația la adevăratul său nivel.

„E limpede că la Varşovia redacţiile au trimis corespondenţi după principiul care domina pe vremuri călătoriile în străinătate ale ziariştilor români:

Cui i-a venit rîndul la un voiaj peste hotare pe banii redacţiei!

N-avea importanţă că evenimentul era un meci de hochei. Mergea să scrie despre el şeful secţiei de marxism-leninism din simplul motiv că respectivului îi venise rîndul.

Dar nu numai atît. La toţi cei care au fost la Varşovia am putut constata un entuziasm deplasat vecin cu imbecilitatea indusă faţă de ”succesurile” lui Klaus Iohannis.

Poziţia asta s-a manifestat prin:

Consemnarea ca fiind de „pe surse” a unor falsuri manipulatorii date de delegaţia română.

La acest capitol a excelat, cum era de aşteptat, Agerpres, cea mai mare unitate militară din presa română.

Reluarea cuvînt cu cuvînt a Declaraţiilor oficiale şi mai ales a aprecierilor fără precizarea că entuziasmele privind ”succesurile” sînt ale delegaţiei”, a mai spus Cristoiu.