Ion Cristoiu, despre dosarul lui Bogdan Olteanu: „În nici un caz Liviu Mihaiu n-a fost numit Guvernator al Deltei în schimbul milionului de euro dat de SOV”

Ion Cristoiu, despre dosarul lui Bogdan Olteanu: „În nici un caz Liviu Mihaiu n-a fost numit Guvernator al Deltei în schimbul milionului de euro dat de SOV”
Foto: tvdece.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre reținerea viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, sub acuzaţia că, în perioada iulie-noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vântu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guverntor al Deltei Dunării.

„Cazul Bogdan Olteanu poate fi înțeles dacă luăm în considerare cele două declarații despre Dosar ale lui Traian Băsescu. La B1Tv a zis că e vorba de o sponsorizare. Sîmbătă seara, la România Tv, a susținut că „Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro”, a amintit Ion Cristoiu.

Traian Băsescu a lăsat să se înțeleagă faptul că dosarul era alcătuit din ceea ce se dezvăluise pe parcursul „operaţiunii complexe – Lichidarea Stucturii Paralele Sorin Ovidiu Vântu”.

În presă au apărut informații potrivit cărora SOV ar avea înregistrări cu politicieni şi jurnalişti. „N-am nici o îndoială că SOV are şi alte dovezi ale felului în care a mituit politicieni, miniştri, ofiţeri de Servicii, magistraţi şi ziarişti”, a precizat Ion Cristoiu.

„În cazul SOV nu aceste dovezi sînt catastrofale pentru mulți politicieni, foști demnitari, lideri de opinie, magistrați, oameni din Serviciile secrete, ci dovezile adunate de Binomul SRI-DNA în timpul Marii Operaţiuni Lichidarea lui SOV”, a mai spus Ion Cristoiu.

În cazul lui Olteanu, dosarul a fost redesachis după câțiva ani. „A fost convocat un denunţător. Arestat, desigur. După denunţător, a fost convocat arestatul Sorin Ovidiu Vântu. Cu cele două documente, dosarul a fost gata”, a amintit Cristoiu.

Acest dosar nu este cu mult diferit de cel întocmit de Parchetul General lui Traian Băsescu în cazul Gabriela Firea.

În perioada iulie-noiembrie 2008, Guvernul Tăriceanu era ţinta unei campanii violete dusă de Trustul lui Sorin Ovidiu Vântu, perioadă în care „Vântu îl slujea cu sîrg pe Traian Băsescu fără să ştie că acesta coordona Operaţiunea de Lichidarea a Imperiului SOV”.

Liviu Mihaiu era un apropiat al PNL şi al Guvernului Tăriceanu, iar numirea în funcția de Guvernator al Deltei s-a făcut cu prilejul acestei relaţii.

„În nici un caz el n-a fost numit Guvernator al Deltei în schimbul milionului de euro dat de SOV”, a spus Ion Cristoiu.