Ion Cristoiu: Divizia Presă a Binomului SRI-DNA a primit ordin să-l execute pe Florian Coldea!

Ion Cristoiu: Divizia Presă a Binomului SRI-DNA a primit ordin să-l execute pe Florian Coldea!

Jurnalistul Ion Cristoiu, comentează în "Gândul de sâmbătă", de pe blogul său felul în care presa din România a prezentat evenimentele majore petrecute recent în legătură cu Serviciul Român de Informații și figurile politice implicate în scandalul vizat.

Cristoiu este de părere că Binomul SRI-DNA dirijează anumite publicații media și anumiti politicieni în așa fel încât situații precum scandalul demiterii lui Florian Coldea din funcția de prim-adjunct al directorului SRI, sunt prezentate în beneficiul lor.

"ziare.com e Vocea SRI, nu Vocea lui Coldea!

În mai multe rînduri am scris pe cristoiublog.ro că pentru mine ziare.com e o sursă sigură de informații despre ce vrea să spună SRI opiniei publice. Deși are un purtător de cuvînt, SRI a preferat și preferă să apeleze la Divizia Presă a Binomului SRI-DNA pentru a reacționa la evenimentele mari și mici ale României din ultima vreme. ziare. com, un site cu finanțare obscură (spre deosebire de ziare și televiziuni, multe site-uri, printre care și ziare.com, Hotnews, păstrează la secret numele acționarilor), e una dintre vocile SRI. Victor Ponta a susținut că e Vocea lui Coldea. Fără să-l contrazic direct, eu am susținut că e Vocea SRI, precizînd astfel că Florian Coldea conducea Divizia Presă prin intermediul unei mașinării comandate de altcineva, probabil de generăleasa cu vacanțe de lux, Elena Istode, albită de Comisia de verificare internă a SRI și de Comisia de control al SRI. Viața mi-a dat mie dreptate. Florian Coldea a plecat din SRI. Divizia Presă, în frunte cu ziare.com și Hotnews continuă să transpună Ordinele pe Unitate de la SRI. Ceea ce înseamnă că mașinăria a trecut, cu comandant cu tot, din mîinile lui Florian Coldea în mîinile altcuiva.

Dovada?
ziare.com, vineri, 27 martie 2017, îl acuză pe Florian Coldea, Stăpînul de pînă mai ieri, că a complotat pentru alegerea lui Victor Ponta ca președinte. Victor Ponta, care știe mai bine decît mine despre rolul crucial al lui Florian Coldea în alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte, va fi rămas uluit la o asemenea acuzație.
Pe mine însă nici măcar nu mă miră.
Pentru că spre deosebire de Victor Ponta eu am susținut tot timpul că ziare.com e Vocea SRI și nu a lui Florian Coldea. Acum a venit ordin pe unitate ca pe seama lui Florian Coldea să fie puse toate relele din lume. Și Divizia Presă se execută!", scrie Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul mai comentează în postarea de pe blogul său și figurile de pe scena politică românească, ce conform acestuia ar deține mari secrete ale serviciului de informații.

"Petre Roman sugerează că Traian Băsescu ar deține unul dintre cele mai mari mistere postdecembriste: Lista celor care au luat credite de la Bancorex și nu le-au mai dat înapoi, pentru că banca a fost falimentată dinadins. Așa o fi?!

Între mine și Petre Roman a avut loc în zilele din urmă o corespondență pe care o reproduc mai jos.
Anticipînd, atrag atenția că schimbul de e-mailuri dintre mine și Petre Roman se referă la una dintre cele mai mari lovituri mafiote din postdecembrism :
Falimentul provocat al Bancorex.
Prin acest faliment, persoane importante din România de după decembrie 1989 au rămas cu sumele uriașe luate drept credit, deoarece n-a mai fost nevoie să le dea înapoi.
Lista celor care aveau credite luate de la Bancorex în momentul prăbușirii a rămas și azi secretă.

Cine o are ?
Petre Roman sugerează că Traian Băsescu.
Așa o fi ?", susține Cristoiu.