Ion Cristoiu: Migrația Popoarelor cu smartphone-uri – Un părinte criminal, direct responsabil de înecarea celor doi copii ai săi, a devenit o vedetă planetară!

Ion Cristoiu: Migrația Popoarelor cu smartphone-uri - Un părinte criminal, direct responsabil de înecarea celor doi copii ai săi, a devenit o vedetă planetară!
Foto: B1 TV

Jurnalistul Ion Cristoiu dezvoltă, într-un articol pe blogul personal, câteva idei despre ceea ce el numește „Migrația Popoarelor cu smartphone-uri.”

Jurnalistul susține că dacă hunii, avarii, ostrogoții și goții se îndreptau spre Roma călăuziți fiind de stele, sirienii, afganii, irakienii și libienii se îndreaptă spre Europa de Vest călăuziți de hărțile de pe smartphone-uri.

Despre cazul copilului de trei ani găsit înecat pe o plajă din Turcia, jurnalistul are o poziție dură față de tatăl copilului și susține că toți îl plâng pe acesta fără a se gândi că tipul este un criminal.

Cum e posibil ca un tată să-și ia cu el într-o aventură precum străbaterea Mediteranei cei doi copii – unul de trei ani și celălalt de cinci ani –  într-o barcă dubioasă, fără a se gîndi o clipă că se poate răsturna și prin asta el devine răspunzător de moartea copiilor săi?

Știți unde și-a înmormîntat Abdhullah Kurdi cei doi fii și nevasta? În Kobane! Și nu în secret, ci cu televiziunile după el și însoțit și de niște parlamentari turci!

Păi, teroriștii islamici, cei de teama cărora Kurdi și-a luat copiii – unul de trei ani și celălalt de cinci ani, unde erau vineri, cînd a avut loc înmormîntarea, prilej cu care Abdulallah Kurdi a ținut un discurs transmis în direct de televiziuni? Teroriștii islamici nu erau nicăieri.
Și din simplul motiv că din ianuarie 2015 Kobane e sub stăpînire kurdă. Iar musiu Kurdi e kurd.

Așadar, tragedia care face ca niște europeni cărora li s-a urît de atîta bine să ceară deschiderea granțilelor pentru oricine vrea să vină în țările lor din Asia, din Africa, a impresionat n-are nici o legătură cu fuga unor sirieni de teroriștii din ISIS.

Kurdi n-a plecat din Siria nici de teama ISIS, nici de teama lui Assad. A plecat asemenea miilor de români care se duc în Occident ca să muncească”, scrie acesta pe blog.

Jurnalistul mai adaugă faptul că o înțelege pe Merkel că vrea forță de muncă fără ca aceștia să pretindă drepturi, dar “nu înțelegem de ce nu-i aduce direct în Germania, în chip organizat, din Siria și simte nevoia acestei uriașe Diversiuni numite Drama refugiaților?!”.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)