Ion Diniță a plecat de la ICCJ. Avocat: ”A reușit să demonteze toate afirmațiile”

Ion Diniță a plecat de la ICCJ. Avocat: ”A reușit să demonteze toate afirmațiile”
Foto: B1 TV

Procesul deputatul Ion DIniță de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a încheiat, el părăsind instituția fără a da vreo declarație.

Însă, avocatul său, Gheorghiță Mateuț, a declarat jurnaliștilor că deputatul ”a reușit să demonteze toate afirmațiile”.

”A reușit să demonteze toate afirmațiile. Sunt fapte comerciale nici nu avea vreo funție publică la acel moment. Susținerile sunt la nivel de afirmații, nu se justifică prin probe. Sunt contracte care au fost rezultatul unor proceduri legale”, a declarat avocatul.

”Nici nu i s-a reproșat vreo încălcare a vreunei dispoziții legale. Exclude orice legătură cu dreptul penal”, a precizat Mateuț.

Ion Diniță (PC) este cercetat pentru dare de mită și instigare la abuz în serviciu în dosarul președintelui Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu.

Anchetatorii susţin că firma lui Diniţă ar fi primit pentru reabilitarea şi întreţinerea unui drum o sumă de 10 ori mai mare faţă cea stabilită iniţial în contract.

 
 

Consiliul Județean Brașov ar fi fost prejudiciat cu peste 7,6 milioane de euro, în urma unor plăți nelegale făcute firmei parlamentarului.

Potrivit procurorilor, președintele CJ Brașov a oferit firmei lui Diniță două contracte, încheiate în 2006 şi 2007, pentru reabilitarea unor sectoare din drumul judeţean 131C.

Ion Diniță, la Curtea Supremă

Tags:
Ultima oră