Iulia Motoc, propunerea APCE pentru funcţia de judecător la CEDO

Iulia Motoc, propunerea APCE pentru funcţia de judecător la CEDO
Foto: B1 TV

Iulia Motoc este propunerea comisiei de specialitate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) către plenul APCE pentru funcţia de judecător la CEDO din partea României.

Deputatul liberal Alina Gorghiu a precizat că plenul APCE se va pronunţa marţi prin vot asupra propunerii privind reprezentantul României la CEDO.

La începutul lunii iunie, Ministerul Justiţiei informa că, în urma publicării anunţului privind selecţia candidaţilor în numele României pentru funcţia de judecător la CEDO, au fost depuse 7 candidaturi, respectiv Cristina Coteanu, Bianca Guţan, Codrin Miron, Iulia Motoc, Tudor Panţîru, Florin Streteanu, Paul Vasilescu.

Guvernul a aprobat, pe 19 iunie, lista candidaţilor pentru funcţia de judecător la CEDO.

Pe această listă se aflau Bianca Andrada Guţan, Iulia Antonella Motoc şi Florin Streteanu, propunerea de rezervă fiind Tudor Panţîru, scrie Agerpres.

Mandatul actualului judecător al României la CEDO, Corneliu Bîrsan, va înceta la 16 decembrie 2013.

Tags:
Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL