Joi se răceşte vremea: Ploile vor cuprinde toată ţara. Vezi prognoza meteo

Joi se răceşte vremea: Ploile vor cuprinde toată ţara. Vezi prognoza meteo
Foto: ele.tut.fi

După ce am avut parte de un weekend cu temperaturi de vară şi un început de săptămână călduros, meteorologii au anunţat că de joi vor începe ploile în toată ţara.

Doar miercuri ne vom mai bucura de vremea frumoasă, întrucât în restul zilelor temperaturile vor scădea, şi averse de ploaie vor fi semnalate.

De joi, temperaturile maxime nu vor depăși 14-15 grade Celsius. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla moderat.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În țară

Miercuri, vremea se menține deosebit de caldă, exceptând nord-estul unde valorile termice vor marca o scădere. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în sud-vest cantitățile de apă vor depăși 15l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 11 grade în nordul Moldovei și 23…25 de grade în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 12 grade.

Joi, vremea se va răci, mai accentuat în regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în toate zonele și se pot semnala descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, mai scăzute în nordul Moldovei și mai ridicate în Banat și în Crișana. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 1 și 7 grade.

Vineri, valorile termice vor continua să scadă ușor în majoritatea zonelor, exceptând sudul țării. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, mai mici în nordul Moldovei, dar și ușor mai ridicate în Banat, Oltenia și în Muntenia, iar cele minime se vor situa între 0 și 7 grade.

În București

Miercuri, vremea se va menține deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 21…22 grade, iar cea minimiă de 9…10 grade. Cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări în cursul nopții când va ploua.

Joi, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Vineri, cerul va fi temporar noros și va ploua în primele ore ale zilei, și din nou noaptea. Temperaturile maxime vor fi în jur de 14 grade, iar cele minime de 5…6 grade Celsius.