Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită, a fost suspendată din funcţie

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită, a fost suspendată din funcţie
Foto: rnews.ro

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, arestată preventiv în dosarul în care este acuzată că ar fi luat mită pentru a interveni în soluţionarea unor dosare, a fost suspendată din funcţie de Secţia pentru judecători a CSM.

Decizia de suspendare din funcţie a magistratului Veronica Cîrstoiu a fost luată în şedinţa de marţi a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală faţă de aceasta pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, relatează Mediafax.

Secţia pentru judecători a CSM a încuviinţat, pe 9 august, la solicitarea procurorilor anticorupţie, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, judecător la Secţia I penală a Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătoarea şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, în 9 august, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

Veronica Cîrstoiu ar fi primit, prin intermediari, suma de 1,2 milioane euro, pentru a da soluții favorabile în dosare penale, printre care și în cel în care a fost revizuită condamnarea la 7 ani închisoare a lui Dinel Staicu.