Judecătorul care trebuia să ia o decizie în procesul dintre MApN-Iohannis cere să se abțină: El urma să stabilească ce se întâmplă cu mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării

Judecătorul care trebuia să ia o decizie în procesul dintre MApN-Iohannis cere să se abțină: El urma să stabilească ce se întâmplă cu mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării
Foto: defense.ro

Judecătorul care trebuia să ia o decizie, marți, în procesul MApN-Klaus Iohannis a făcut cerere de abținere în acest dosar. Este vorba despre Silviu Barbu de la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorul care trebuia hotărască dacă anulează decretul prin care șeful statului a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării, informează secundatv.ro.

Barbu a mai cerut, în trecut, să se abțină, însă solicitarea i-a fost respinsă.

“În presă a fost pusă la îndoială, mai voalat, imparţialitatea acestui complet. Instanţa înţelege să se abţină pentru a se salvgarda principiul imparţialităţii. Cererea de abţinere o să meargă la completul următor”, a anunțat judecătorul, la ședința de marți, potrivit sursei citate.

Silviu Barbu este soțul Elenei Barbu, preşedinte al Curţii de Apel Braşov, care se numără printre cei care au semnat o scrisoare adresată CSM, prin care se cereau măsuri în cazul protestelor magistraților față de OUG 7 prin care au fost modificate legile justiției, potrivit G4 Media.

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelugi mandatul lui Nicolae Ciucă a fost atacată în contencios administrativ de către Ministerul Apărării. MApN a înregistrat la Curtea de Apel două acțiuni cu același obiect, potrivit datelor de pe portalul intanțelor. Acțiunile au fost repartizate judecătorilor Vasile Bîcu şi Silviu Barbu.

Prima acțiune a fost înregistrată la Curtea de Apel București la 11 ianuarie, fiind deschis dosarul 180, prin care Ministerul cerea suspendarea decretului prin care șeful statului a prelungit mandatul generaului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei. Speța a fost repartizată la completul 9, iar primul termen a fost stabilit pentru 12 februarie.

O a doua acțiune, având același obiect, a fost înregistrată tot la Curtea de Apel pe 14 februarie, fiind deschis dosarul 230, care a fost repartizat completului 8.

La finalul lui 2018, Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.