Județele din România unde rata de incidență a Covid se apropie de 3 la mia de locuitori

Județele din România unde rata de incidență a Covid se apropie de 3 la mia de locuitori

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns, luni, la 212.492, după depistarea pozitivă a încă 2.844 de persoane. Din numărul total al celor contaminați, 151.811 s-au vindecat, dar 6.470 au decedat și 823 sunt acum la Terapie Intensivă. Cele mai mari rate de incidență se înregistrează în Alba, București, Cluj, Harghita, Sălaj, Timiș. Acestea au depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. De acest prag se apropie și Arad și Mureș

Județe din România unde rata de incidență a noului coronavirus depășește 2,5 la mia de locuitori

Județele care se apropie de o incidență de 3 la mia de locuitori sunt: Arad(2,70) și Mureș (2,71). Cândvor depăși acest prag, ele vor intra în scenariul roșu al pandemiei. Asta înseamnă că membrii Comitetelor județene pentru Situații de Urgență pot lua noi măsuri, precum trecerea școlilor exclusiv în scenariul online, obligativitatea purtării măștilor în toate spațiile publice și închiderea restaurantelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și de jocuri.

Județele din România care au intrat în scenariu roșu pe fondul pandemiei de Covid

Până în acest moment, județele Alba (3,75), București (3,51), Cluj (3,51)au intrat în scenariul roșu al pandemiei deoarece au depășit o rată a infectărilor de 3 la mia de locuitor în ultimele 14 zile. Harghita (3,33), Sălaj (3,16) au depășit și ele pragul. De azi, în această situație se găsește și Timiș (3.02).

București

Capitalaa sărit de pragul de trei infectări la mia de locuitori. Asta înseamnă că restaurantele, teatrele şi cinematografele, care oricum aveau o funcționare limitată, s-au închis, locuitorii trebuie să poarte masca de protecție peste tot, nu doar în spațiile închise, chiar și pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani. Luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a stabilit, totuși, anumite situații speciale în care masca poate fi îndepărtată.

În scenariul roşu, niciun copil nu va mai merge la şcoală. În schimb, autoritățile au stabilit ca creșe și after-school-uri să rămână deschise. Activitățile din învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități.

Cluj

La fel ca în Capitală, restaurantele, cafenelele și cinematografele din Cluj-Napoca s-au închis.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate”, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj

Măștile au devenit obligatorii în toate spațiile publice, iar cursurile se desfășoară doar online. Măsurile sunt valabile atât în municipiu, cât și în comunele Florești și Tritenii de Jos.

Alba

Municipiul Alba Iulia a intrat și el în scenariul roșu, vreme de 14 zile, din cauza răspândirii accelerate a infecției cu SARS-CoV-2.

Membrii CLSU Alba Iulia au hotărât trecerea învățământului exclusiv în sistem online. De asemenea, au impus obligativitatea purtării măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. De asemenea, au suspendat activitatea restaurantelor, a cafenelelor și a jocurilor de noroc.

„Se interzice desfăşurarea activităţilor cu publicul instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber. Se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, etc.). Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice sau nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în spaţiile interioare. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, se mai arată în decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia.

Harghita

Și Harghita a depășit o incidență a cazurilor de trei la mia de locuitori. Potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul acestui județ se înregistrează o rată de infectare de 3,33 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Sălaj

Sălajul a depășit și el pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Potrivit ultimelor raportări ale autorităților, incidența aici e de 3,16 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Timiș

Și Timiș se încadrează de acum în scenariul roșu, deoarece a trecut pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Prin urmare, aceleași măsuri precizate până acum ar putea fi luate și la nivelul acestui județ. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”