Jurnalistă cu COVID-19: Lăsați conspirațiile, că o mască nu vă îngrădește niciun drept! Feriți-vă, că nu e glumă! Cine nu crede în coronavirus să vină la secția de Boli Infecțioase Buzău

Jurnalistă cu COVID-19: Lăsați conspirațiile, că o mască nu vă îngrădește niciun drept! Feriți-vă, că nu e glumă! Cine nu crede în coronavirus să vină la secția de Boli Infecțioase Buzău
Foto: Cristina Dinulescu Sterian / Facebook

Jurnalista Cristina Dinulescu Sterian a povestit chinurile prin care a trecut după ce a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Ea a susținut că, inițial, simptomele au fost suportabile, dar apoi s-a declanșat „dezastrul” și mai multe zile nu a putut respira decât prin masca de oxigen, cu butelia lângă patul de spital. Ea se preocupă pentru efectele pe termen lung ale infectării, dar găsește putere să vadă partea bună a lucrurilor: a realizat cât de importantă e viața și timpul petrecut alături de cei dragi. Cristina Dinulescu Sterian a avut un mesaj pentru toți românii: să lase sărbătorile și revelioanele anul acesta, că e spre binele lor, și să fie extrem de precauți, căci nu-i de joacă. Ea a avut un mesaj special pentru coronasceptici: să meargă fără niciun fel de protecție în secția de Boli Infecțioase din Buzău.

Cristina Dinulescu Sterian, despre infectarea cu SARS-CoV-2: Nici prin gând nu-mi trecea că aici o să mor „un pic” și o să mă nasc pentru a doua oară

Jurnalista Cristina Dinulescu Sterian a povestit că totul a început cu o durere de frunte și o răgușeală. Până să primească rezultatul pozitiv al testului, a stat izolată de copii, într-un dormitor: „A urmat testul și, fără prea mari surprize, rezultatul. Știam, simțeam cum virusul îmi inundase deja organismul. Mă ustura nasul când respiram, durerea de gât era nemaitraită”.

Ea și-a făcut bagajul și a pornit spre spital, la secția de Boli infecțioase: „Nici prin gând nu-mi trecea că aici o să mor „un pic” și o să mă nasc pentru a doua oară. Eram pe picioarele mele, saturație bună, o ușoară stare febrilă, nimic mai mult. Totul părea ok iar optimismul domnului doctor Micu, cel care urma să-mi fie înger, mi-a dat încredere că voi trece eu și prin asta”.

Jurnalista a scris apoi că, după câteva zile, lucrurile au scăpat de sub control: „A început ceea ce se cheamă furtuna de citokine, o reacție a sistemului imunitar care provoacă dezastru și lasă urme adânci”.

Pacientă COVID-19: Au fost zile bune în care am respirat prin masca de oxigen, cu butelia lângă pat

„Cumva nu am simțit de la început că situația e atât de gravă, însă saturația scădea iar eu făceam deja temperatură mare. Nu-s vreo ignorantă, iar faptul că am scris sute de știri despre Covid de la începutul acestei pandemii, m-a făcut încet, încet, să înțeleg proporțiile dezastrului.

Odată declanșată furtuna de citokine, a început dezastrul și lupta lor, a medicului Micu Bogdan, a dr. Răduță si a asistentelor de a mă salva. Crp-ul, analiza care arată inflamația din corp sărise peste 74, afectarea pulmonară depășise 20 – 30 la sută. Cu o tenacitate incredibilă, fără a mă panica mai mult decât e cazul, dr. Bogdan Micu a început să pompeze în organismul meu tot ce credea și spera că mă va ajuta.

Antibiotice, antivirale, apoi plasma hiperimună pentru care îi mulțumesc Dr. Craciun Adriana și celor care și-au făcut timp să doneze după ce au trecut prin boală. Au fost zile bune în care am respirat prin masca de oxigen, cu butelia lângă pat.

A fost o bătălie incredibilă, despre care abia acum încet, încet, încep sa-mi vorbească salvatorii mei în alb”, a povestit jurnalista, într-o postare pe Facebook.

Jurnalistă, după ce a scăpat de infecția cu coronavirus: Sunt sigură că pentru mine greul nu a trecut

Cristina Dinulescu Sterian a susținut că ea și familia ei sunt toți negativi acum, dar ea încă e pe un pat de spital: „Am mâinile și burta pline de vânătăi și înțepături, dar sufletul plin de recunoștință pentru cei care m-au salvat. Sunt sigură că pentru mine greul nu a trecut. Plămânii sunt afectați. Și inima mi-o ia la trap deseori. Plus insulina la pachet. Sunt răgușită, tușesc, obosesc. Nici vorbă de muncă prea curând. Urmează o perioadă de recuperare, investigații peste investigații și credința că Dumnezeu mă va ajuta, în continuare. Va fi o luptă pentru mine și familia mea, dar am speranța că vom fi bine!”

Jurnalista a mai scris că a învățat o lecție din ce i s-a întâmplat: „Mi-am dat seama ca viața nu înseamnă doar muncă și voi încerca să prioritizez altfel lucrurile. Mi-am dat seama că am o soră pe care nimeni nu o poate înlocui și indiferent câte păruieli au fost între noi, eu sunt ea iar ea e eu. Mi-am dat seama că am prieteni mulți, dar mi-am dat seama și că unii nu au ce căuta în viața mea. Și i-am exclus și sunt eliberată”.

Cristina Dinulescu Sterian: Cine nu crede în COVID să vină în secția de Boli Infecțioase Buzău

„Cine nu crede în Covid să vină în secția de Boli Infecțioase Buzău, dar fără echipamente, fără mască, și să respire alături de noi, cei pe care nemernicul ne-a lovit pentru că, la un moment dat, am lăsat garda jos. Să vină aici să vadă cum lucrează omuleții albi, salvatorii, cum le curge transpirația prin costume și prin cele 2 – 3 perechi de mănuși, cum se chinuie să-ți găsească venele și cu toate acestea cum găsesc puterea să zâmbească, să-ți spună o vorbă bună, să te facă să nu te simți un ciumat. (…)

Feriți-vă, fraților! Nu e o glumă, nu bagatelizați situația în care ne aflăm. Dați-vă un restart. Avem timp de petreceri, ieșiri, revelioane. Important e ca acum să ieșim cu toții la numărătoare. Purtati mască! Protejați-vă! Stați cu familia! E cel mai prețios lucru. Lăsați medicii să-și facă treaba și rugați-vă pentru ei! Lăsați conspirațiile. O mască nu vă îngrădește nici un drept, nici o libertate. Vă spune pacienta din salonul 13, care era să pice în război. La 40 de ani, fără prea mari probleme de sănătate. Poate doar prea pornită, prea în vrie, prea să le facă pe toate…..”, a mai scris jurnalista Cristina Dinulescu Sterian, pe Facebook.