Jurnalistul Ștefan Mako a fost bătut de polițiști în Centrul Vechi al Capitalei

Jurnalistul Ștefan Mako a fost bătut de polițiști în Centrul Vechi al Capitalei

Reporterul Ștefan Mako a fost bătut de polițiștii bucureşteni pentru că i-a filmat pe oamenii legii în timp ce loveau cu pumnii şi picioarele un alt bărbat. S-a întâmplat în Centrul Vechi al Capitalei, în faţa secţiei numărul 10 de Poliţie. Supăraţi că jurnalistul îi filmează, agenţii i-au smuls telefonul din mână, i-au şters filmarea, i-au adresat injurii şi l-au bătut. Potrivit certificatul medico-legal, ziaristul a suferit un „traumatism toracic închis”. Acesta e decis să depună plângere împotriva celor care l-au agresat.

După ce bărbatul imobilizat a fost dus la secţia de poliţie, oamenii legii au venit să-l legitimeze pe Ștefan Mako. Ziaristul a povestit ulterior cu a fost înjurat, scuipat şi lovit de agenţi pentru că n-a vrut să le dea telefonul.

”Mă trezesc în secția de poliție, îmi țiuie o ureche, cred că am luat un pumn, pac și din cealaltă parte, mă ia de geacă și mă trântește de perete, apoi mă lovește în coaste cu pumnul. Polițiștii urlă la mine de parcă aș fi omorât pe cineva. Îmi scot cu greu legitimația de jurnalist, brunetul o ia și o aruncă de perete: „Ești jurnalist, mă? Mă…pe tine!”., a povestit Mako, pe site-ul casajurnalistului.ro.

După ce şi-a recuperat telefonul şi buletinul, Ştefan a plecat de la secţie direct la spital. Certificatul medico-legal arată că ziaristul a suferit un „traumatism toracic închis”. Ştefan e acum hotătât să depună plângere împotriva celor care l-au agresat. Poliţia Municipiului Bucureşti a declanşat în acelaşi timp o anchetă internă.