JUST 19. Militarii români, o nouă reprezentație de forță: Regal de imagini cu Forțele pentru Operații Speciale în acțiune (FOTO)

JUST 19. Militarii români, o nouă reprezentație de forță: Regal de imagini cu Forțele pentru Operații Speciale în acțiune (FOTO)
Foto: Facebook @ Veteranii Armatei Romaniei

Continuă demonstrațiile de forță din cadrul Saber Guardian 2019, cel mai mare exercițiu multinațional al anului, care se desfășoară în România și care a integrat anul acesta și Junction Strike – dedicat forțelor pentru operații speciale.

Acestea fiind spuse, au apărut primele imagini cu Forțele pentru Operații Speciale, care își demonstrează capabilitățile la Sângeorgiu de Mureș. Misiunea lor? Asigurarea unui nivel înalt de interoperabilitate între unitățile responsabile în combaterea terorismului, în cadrul exercițiului multinațional Junction Strike 19, scrie pagina Veteranii Armatei României.

La Junction Strike 2019 participă peste 450 de militari, aproximativ 100 de mijloace tehnice, care vor executa acțiuni specifice în cele 12 locații de pe întreg teritoriul României. Alături de militarii români din structurile de forțe pentru operații speciale se vor antrena și vor desfășura acțiuni de conducere-coordonare a efectivelor proprii și aproximativ 120 de militari străini din țările aliate sau partenere – Georgia, Marea Britanie, Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii, mai scrie sursa citată.

Exercițiul forțelor pentru operații speciale Junction Strike 19 (JUST 19) se desfășoară în perioada 3-22 iunie și asigură condițiile organizatorice pentru executarea instruirii realiste pe un scenariu fictiv, asociat războiului hibrid, de către structurile tactice de operații speciale participante, în format multinațional și interdepartamental și pentru evaluarea/recertificarea unei ținte de capabilitate puse la dispoziția NATO, potrivit aceleiași surse.