Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la birou. Ce traseu a parcurs (FOTO)

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la birou. Ce traseu a parcurs (FOTO)
Klaus Iohannis pe bicicletă, august 2021 / Foto: Administrația Prezidențială

Joi dimineața, Klaus Iohannis s-a deplasat la birou, la Palatul Cotroceni, pe două roți. A fost a doua acțiune de acest tip în vara anului în curs, pentru președintele României.

Iohannis a fost îmbrăcat într-o ținută casual și echipat cu cască de protecție. A plecat din zona Primăverii, Parcul Herăstrău și s-a deplasat pe un traseu amenajat cu piste speciale. Însoțit de staff-ul său, tot pe bicicletă, Iohannis a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 09:00.

Miercuri, Iohannis a vizitat Parcul Natural Comana, context în care a subliniat importanţa acţiunilor privind combaterea schimbărilor climatice, dar şi a necesităţii protejării mediului.

Istoricul curselor lui Klaus Iohannis pe bicicletă

La data de 3 iunie, Klaus Iohannis a ajuns cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău, pentru a participa, alături de primarul general, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, la un eveniment pentru a marca Ziua Mondială a Bicicletei.

Tot în acest an, pe 23 aprilie, Klaus Iohannis a folosit bicicleta pentru a ajunge de la Vila Lac la Palatul Cotroceni. Astfel, s-a alăturat campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare. Președintele i-a îndemnat pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta, transportul public sau să meargă pe jos.

În 2018, tot în 23 aprilie, Iohannis a ieşit la o plimbare cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău, iar în 2016 a participat la campania „Pedalăm pentru Invictus 2017″.

Urmăriți B1TV.ro și pe