Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: Oamenii de afaceri percep că, în ultimul an, corupția din România a crescut (VIDEO)

Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: Oamenii de afaceri percep că, în ultimul an, corupția din România a crescut (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, miercuri, că oamenii de afaceri constată o creștere a nivelului corupției în România, ceea ce ar trebui să reprezentine un semnal de alarmă pentru țara noastră.

Prezent la cea de-a XXV-a ediție a Galei Topului Naţional al Firmelor, șeful statului a atras atenția și asupra faptului că politicienii ar trebui să fie conștenți că românii nu mai tolerează ”lipsa de integritate și de corectitudine în viața publică”.

„Nu mai putem accepta o Românie cu mai multe viteze, la fel cum nu putem să fim de acord cu o Uniune Europeană cu mai multe viteze.
Infrastructura trebuie tratată ca prioritate zero, cu seriozitate, profesionism și responsabilitate, pentru că influențează în mod direct și decisiv viitorul acestei țări.

Consider că situația actuală, în care se vorbește mult, mult prea mult, dar se face prea puțin pentru infrastructură, trebuie să se schimbe cât mai curând.

Trebuie să fie un semnal de alarmă și faptul că oamenii de afaceri percep că, în ultimul an, corupția a crescut. Acest lucru, percepția – a fost măsurată de instituții de specialitate. Politicienii nu se mai pot preface că nu înțeleg semnalele repetate din partea românilor, care pur și simplu nu mai tolerează lipsa de integritate și de corectitudine în viața publică.

Avem nevoie de schimbări profunde, care să restabilească încrederea cetățenilor în cei care îi reprezintă.

Statul de drept trebuie să devină ancora esențială de stabilitate și predictibilitate în economie și în viața socială. Cred că sunt în asentimentul mediului de afaceri când spun că existența unui stat de drept cu instituții puternice și politici predictibile este vitală pentru dezvoltarea unei economii competitive și prospere, așa cum ne-o dorim cu toții”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.