Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell (VIDEO)

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Wess Mitchell.

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, s-a întâlnit luni cu mai mulţi oficiali români şi analişti independenţi, ocazie cu care emisarul lui Donald Trump a lăudat instituțiile anticorupție și sistemul judiciar din România.

Wess Mitchell a vorbit despre situaţia în care se găsea ţara noastră în comunism, pentru a scoate în relief progresele făcute în ultimii ani.

„SUA sunt alături de voi la fiecare pas. Aș vrea să ne gândim cât de departe a ajuns România. Acum 30 ani era printre cele mai sărace state din Europa, românii aveau 100 de dolari pe lună și adesea nu aveau curent electric și aliment. Românii erau torturați și adesea executați în momentul în care manifestau nesupunere față de regim”, a spus Mitchell.

El a vorbit apoi despre paşii importanţi făcuţi de România în ultimii ani, când în ţara noastră a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie pe măsură. Mai mult, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia a afirmat că România este un model pentru ţările vecine.

„Acum, România este parte din UE, economia României este printre cele mai dinamice. România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție la care victimele comunismului nici măcar nu puteau să viseze”, a mai spus adjunctul Secretarului de Stat al SUA.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort