Iohannis a făcut o glumă ca între profesori cu laureatul premiului Nobel la fizică în 2018. Reacţia savantului (FOTO)

Iohannis a făcut o glumă ca între profesori cu laureatul premiului Nobel la fizică în 2018. Reacţia savantului (FOTO)

Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă, la sediul Ambasadei României din Paris, la un eveniment dedicat contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii în Anul Centenar 2018. Șeful statului s-a întâlnit cu profesorul Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel la fizică în 2018, dar și cu tineri studenți, doctoranzi și cercetători români de la diferite instituții pariziene de învățământ superior.

Iohannis a făcut o glumă cu profesorul Gérard Mourou, spunând că, în calitate de fost profesor de fizică, ştie ce înseamnă să vorbeşti în faţa unui public “nu neapărat interesat şi iniţiat”. Asta după ce Mourou ținuse o scurtă prezentare ştiinţifică în faţa celor prezenţi la ambasadă, printre care și studenţi, masteranzi şi doctoranzi, precizează stirileprotv.ro.

”Mulțumesc domnului profesor Mourou, care a reușit să explice niște lucruri fantastic de complicate, în așa fel încât toată lumea a înțeles care este până la urmă fenomenul și care sunt posibilitățile pentru societate. Domnule profesor, vă spun aceste lucruri în calitatea mea, fosta mea calitate de dascăl de fizică. Știu ce înseamnă să explici unei audiențe nu neapărat interesate și inițiate un fenomen fizic complex”, a declarat șeful statului.

Drept răspuns, profesorul Mourou a râs şi a dat mâna cu Iohannis.

Foto: PRO TV