Pe ce a aruncat 100.000 de euro Primăria Sectorului 1: Doi comandanţi CRIMINALI au panouri de prezentare în Piaţa Universităţii

Pe ce a aruncat 100.000 de euro Primăria Sectorului 1: Doi comandanţi CRIMINALI au panouri de prezentare în Piaţa Universităţii

Primăria Secotului 1 a finanţat cu 578.000 de lei (peste 100.000 de euro) un proiect prin care doi dintre cei mai sângeroşi comandanţi care au portrete şi panouri de prezentare în Piaţa Universităţii, cu ocazia aniversării Centenarului, anunţă digi24.ro.

Este vorba de generalul Koch – comandantul militar al Bucureştiului între 1916 şi 1918 şi feldmareşalul german Anton Ludwig August von Mackensen, comandantul Armatelor Puterilor Centrale de pe frontul de est din timpul Primului Război Mondial.

Genralul Koch a rămas în istorie pentru că a trecut cu vederea jafurile, crimele şi violurile în Bucureştiul anilor 1916 – 1918. Sub comanda lui, o parte din biserici au fost devastate şi transformate în grajduri, iar fiecare cetăţean putea cumpăra doar 400 de grame de pâine şi 200 de grame de carne pe săptămână.

„Este direct responsabil. În calitatea lui de Comandant Militar al Bucureştiului este direct responsabil pentru tot ce s-a întâmplat. Când eşti într-o asemenea poziţie eşti direct responsabil chiar dacă n-ai făcut-o cu mâna ta”, afirmă Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române.

„Dumnezeule! Da, chiar: nu e pus şi Mackensen, cumva? Fără explicaţii? Asta este festa pe care ţi-o joacă incultura! Dar când ai şi miniştri inculţi, nu mă mai mir că sunt inculţi şi cei de la primărie”, mai spune Răzvan Theodorescu.

Primăria Sectorului 1, care a plătit şi-a girat acest proiect cultural, dedicat Centenarului, a omis să explice că cei doi comandanţi militari n-au fost eroi ai României, ci sunt mai degrabă criminali.
Primăria nu le explică celor doi rolul în cadrul Primului Război Mondial, dar îi aşează alături de Regina Maria, Regele Ferdinand, mareşalul Averescu şi alţi eroi naţionali.

Managerul proiectului şi-a recunoscut însă greşeala.
„Ne asumăm greşeala că nu am dat toate informaţiile necesare acolo. Am fost managerul acestui proiect! Îmi asum. Cine nu munceşte nu greşeşte! Noi, înainte să facem un proiect, facem un studiu de piaţă. Şi vedem, în funcţie de dimensiunea lui şi de amploarea lui…”, a spus Diana Truşcă, coordonator de proiect la Centrul Cultural al Sectorului 1.

Ultima oră