Kovesi: Aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă după 2019

Kovesi: Aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă după 2019

Laura Codruța Kovesi a declarat pentru o revistă franceză că ar fi mulțumită dacă după ea ar urma la conducerea DNA tot o femeie.

Într-un interviu pentru ”Femmes d'ici et d'ailleurs” Kovesi și-a exprimat speranța că "independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba" și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba.

"Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (…). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca", a spus șefa DNA, citată de Agerpres.

Kovesi a mai spus că, dat fiind poziția pe care o are, nu poate comenta protestele de la începutul anului, dar este evident că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție, a existat o reacție a societății civile.

În opinia procurorului-șef al DNA, această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției "a devenit un subiect foarte important" în România.