Începe ”procesul” disciplinar: Laura Codruța Kovesi și adjunctul său, audiați în cadrul secției de procurori a CSM

Începe ”procesul” disciplinar: Laura Codruța Kovesi și adjunctul său, audiați în cadrul secției de procurori a CSM

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi adjunctul său Marius Iacob sunt audiați miercuri în cadrul secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce împotriva lor a fost deschisă o cercetare disciplinară de către Inspecția Judiciară, informează B1 TV.

Inițial, audierea celor doi a fost programată pentru data de 21 martie, ulterior fiind amânată pentru 9 mai pentru a le da posibilitatea celor doi să-și copieze dosarul.

„Este o procedură care nu este publică. Ne-am prezentat. Vom prezenta cereri de administrare de probe, cereri în apărare. Este o procedura în curs. O să ne facem apărările, o să vedem decizia. Fiind o procedură nepublică nu pot să fac alte comentarii”, spune atunci Laura Codruţa Kovesi.

Pe 12 martie, Inspecția Judiciară a deschis o acțiune disciplinară în cazul șefei DNA, laura Codruța Kovesi fiind acuzată de trei abateri disciplinare. Una dintre faptele care i se reproșează acesteia se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017.

Urmăriți B1TV.ro și pe