L-au tratat de insolație, a MURIT de pneumonie. MALPRAXIS-ul nostru cel de toate zilele…

L-au tratat de insolație, a MURIT de pneumonie. MALPRAXIS-ul nostru cel de toate zilele...
Foto: Observator

Un tânăr de 33 de ani din Sălaj a făcut, în 24 de ore, trei drumuri între două spitale, a primit tratament pentru insolație și a murit de infecție pulmonară. Bărbatul a cerut ajutorul medicilor din Jibou, care l-au trimis acasă cu tratament pentru insolație. Când a revenit în stare gravă la urgențe, a fost transferat, la insistențele familiei, tocmai la Zalău, unde a mai trăit două ore. Familia îi acuză acum pe medici de neglijență, informează observator.tv.

Ştefan a fost tratat pentru insolaţie şi pentru o uşoară răceală, la spitalul din Jibou.

"Doctorul care a fost de gardă nu crede ca e nimic grav ca să-i dea un bilet de trimitere. Că, daca a scuipat sânge, a spus ca e normal. Au spus ca de la răceala nu se da bilet de trimitere", a povestit o rudă.

Managerul interimar al unității medicale susține că bărbatul era într-o stare bună, așa că medicii l-au trimis acasă cu tratament.

Însă, după numai câteva ore de la externare, Ştefan a revenit la acelaşi spital, în stare mult mai gravă.

"Nu putea să stea în picioare. Când am venit la spital ne-a spus: Iar veniti şi mergeţi?", a povestit o altă rudă.

La insistenţele familiei, medicii din Jibou au acceptat transferul pacientului la Zalău. Pe fişa de trimitere, însă, au trecut un diagnostic nou: "Am bilet de trimitere cu hernie de disc şi el, săracul, a fost pe moarte".

Pacientul a ajuns la Zalău prea târziu: "Cauza decesului este insuficienţă respioratorie acută, hemoragie pulmonară acuta şi infecţie respiratorie foarte severă".

Ştefan era muncitor în construcţii şi tatăl unei fetiţe de nouă ani. Familia sa îi acuză pe medici că nu i-au acordat suficientă atenție și că l-au transferat prea târziu.