Lacrimi la Teatrul Național. Sute de oameni îi aduc un ultim omagiu marelui maestru Radu Beligan (VIDEO)

Lacrimi la Teatrul Național. Sute de oameni îi aduc un ultim omagiu marelui maestru Radu Beligan (VIDEO)

Pelerinaj la Teatrul Naţional, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan. Personalităţi din lumea artistică, rude, apropiaţi sau simpli iubitori ai teatrului se înclină sâmbătă încă o dată în faţa marelui maestru al scenei, informează B1 TV. Cel mai longeviv actor al lumii va fi înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu. Considerat un actor de geniu şi un motiv de mândrie naţională, Beligan fusese decorat cu Steaua României.

Sute de oameni au venit sâmbătă să-i aducă o floare şi să-i aprindă o lumânare lui Radu Beligan.

”Ne pare rău! În piese de teatru, ţin minte pe vremea noastră, când şi eu eram tânără”, a spus o femeie prezentă la Teatrul Naţional.

”Îl cunosc de foarte mult timp… L-am văzut acum câteva luni. Pentru mine a fost foarte trist. Când Regina Elisabeta a vizitat Bucureștiul ne-a rugat să organizăm o recepție. A fost o onoare când Prințul Paul a dat medalii de argint lui Radu Beligan”, a declarat prințesa Lia, prezentă și ea alături de soțul său pentru a-i aduce un omagiu marelui artist.

Printre cei prezenți au fost și colegii de breaslă ai actorului.

”Când se întâlnea cu mine tot timpul îmi spunea vorbe excepţionale. Tocmai dumnealui să mă părăsească…”, a spus îndurerat, la rândul său, marele actor Florin Piersic.

Lacrimi la Teatrul Național. Sute de oameni îi aduc un ultim omagiu marelui maestru Radu Beligan

#DIRECT_ONE_4z9mx0#

Tags:
Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)