Kovesi, întrebată ce va face dacă nu va ajunge procuror-șef european: Întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri

Kovesi, întrebată ce va face dacă nu va ajunge procuror-șef european: Întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Laura Codruța Kovesi a declarat că intenţionează să continue lupta pentru a ajunge procuror-șef european. Fosta șefă DNA a insistat că nu s-a gândit ”sub nicio formă” să se retragă din cursă. Iar dacă, totuși, nu va câștiga această bătălie, ”întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri”.

Într-un interviu pentru Politico, ea a respins speculaţiile conform cărora ar vrea să intre în politică şi să candideze la preşedinţia ţării. În cazul în care nu obţine funcţia de procuror-șef european, Kovesi spune că ”întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri. Dar acum, planul meu este să rămân şi să mă lupt pentru această candidatură”.

Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru vor fi reluate odată ce noul P.E. va intra în funcţie, după alegerile din 26 mai.

”Atâta vreme cât procedura nu este finalizată, încă am o şansă de a obţine această funcţie şi mă lupt pentru această şansă, până în ultima secundă”, a declarat Kovesi, pentru Politico.

Publicația amenintește că în această competiție Kovesi a fost sabotată de guvernul din propria țară. Luna trecută, liderul PSD Liviu Dragnea, considerat cel mai puternic om din România, a fost condamnat la închisoare pentru 3 ani şi jumătate într-un caz de corupţie de care s-a ocupat chiar Kovesi, iar acum acesta se află în detenție, mai notează Politico.

”Sub conducerea mea, DNA a devenit un model de bune practici în sud-estul Europei cu privire la corupţia la nivel înalt. Faptul că am investigat atât de multe cazuri înseamnă că ştiu foarte bine care este ipologia infracţiunilor. Odată ce ştii cum se face fapta, ştii şi cum să-i prinzi. Corupţia nu s-a inventat în România, nu este un brand nou”, a spus Kovesi.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară