Kovesi, întrebată ce va face dacă nu va ajunge procuror-șef european: Întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri

Kovesi, întrebată ce va face dacă nu va ajunge procuror-șef european: Întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Laura Codruța Kovesi a declarat că intenţionează să continue lupta pentru a ajunge procuror-șef european. Fosta șefă DNA a insistat că nu s-a gândit ”sub nicio formă” să se retragă din cursă. Iar dacă, totuși, nu va câștiga această bătălie, ”întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri”.

Într-un interviu pentru Politico, ea a respins speculaţiile conform cărora ar vrea să intre în politică şi să candideze la preşedinţia ţării. În cazul în care nu obţine funcţia de procuror-șef european, Kovesi spune că ”întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri. Dar acum, planul meu este să rămân şi să mă lupt pentru această candidatură”.

Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru vor fi reluate odată ce noul P.E. va intra în funcţie, după alegerile din 26 mai.

”Atâta vreme cât procedura nu este finalizată, încă am o şansă de a obţine această funcţie şi mă lupt pentru această şansă, până în ultima secundă”, a declarat Kovesi, pentru Politico.

Publicația amenintește că în această competiție Kovesi a fost sabotată de guvernul din propria țară. Luna trecută, liderul PSD Liviu Dragnea, considerat cel mai puternic om din România, a fost condamnat la închisoare pentru 3 ani şi jumătate într-un caz de corupţie de care s-a ocupat chiar Kovesi, iar acum acesta se află în detenție, mai notează Politico.

”Sub conducerea mea, DNA a devenit un model de bune practici în sud-estul Europei cu privire la corupţia la nivel înalt. Faptul că am investigat atât de multe cazuri înseamnă că ştiu foarte bine care este ipologia infracţiunilor. Odată ce ştii cum se face fapta, ştii şi cum să-i prinzi. Corupţia nu s-a inventat în România, nu este un brand nou”, a spus Kovesi.

Ultima oră
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)