Laurence Tacou: Arhiva Cioran, cumpărată de la Eleonora Cioran cu suma de 36.000 de euro

Laurence Tacou: Arhiva Cioran, cumpărată de la Eleonora Cioran cu suma de 36.000 de euro
Foto: France 3

Misterul posesorului arhivei Emil Cioran pare să se apropie de sfârșit. Laurence Tacou, personajul principal acuzat de Eleonora Cioran că ar fi sustras o parte din documente, recunoaște că acestea au ajuns în posesia ei, dar susține că toate manuscrisele i-au fost vândute.

Laurence Tacou a declarat într-un interviu realizat de RFI că Eleonora Cioran i-a vândut arhiva Cioran în 2010, pentru suma de 36.000 de euro. “Doamna Cioran a fost foarte satisfacută, iar fiul ei Șerban m-a sunat de mai multe ori ulterior ca să-mi spună ce mult bine le-am făcut”, a declarat Tacou.

Am un act de cesiune a acestor manuscrise semnat nu numai de Eleonora Cioran, dar și de rudele ei care erau prezente în cameră. Era fiul Șerban, guvernanta, Ica, Gina Puică. Toate aceste persoane au semnat deci actul de vânzare, iar actul este însoțit de lista tuturor documentelor. Precizez că între momentul vânzării, adică august anul trecut, și licitația de la Paris de săptămâna trecută nu am avut nici o reclamație sau cerere din partea familiei Cioran”, a declarat Laurence Tacou la RFI.

Tags: