Senatorul PNL, Leon Dănăilă: Fumatul se transmite genetic, ca și homosexualitatea

Senatorul PNL, Leon Dănăilă: Fumatul se transmite genetic, ca și homosexualitatea

Proiectul de lege prin care se interzice folosirea țigărilor electronice în spațiul public a primit, marți, un aviz negativ în Comisia pentru sănătate din Senat.

Dezbaterile nu au fost lipsite de replici halucinante. Senatorul PNL, Leon Dănăilă, a declarat că „fumatul e ca alcoolismul și homosexualitatea, se transmite genetic”, informează Știripesurse.ro.

„Fumatul este ca și alcoolismul, ca și homosexualitatea, ca și alte droguri, sunt transmise genetic și nu o să dispară niciodată, dar poate fi micșorat. Nu numai genetic sunt transmise, ci și prin educație. Cu banii pe care îi dăm și cu produsele electronice care au apărut, sunt de aceeași nocivitate ca și țigările pozitive. Pe de altă parte, fumatul are și efecte benefice. Are benefic asupra memoriei, pentru că excită nicotina. Sunt niște studii, le-am citit și eu”, a declarat Leon Dănăilă în timpul ședinței.

Una dintre modificările aduse proiectului de lege prin care se interzic țigările electronice în spațiile publice prevede că „prin fumat se înțelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conținut în țigarete, țigări de foi, cigarillor și pipe, precum și inhalarea voluntară a aerosolilor rezultați în urma vaporizării substanțelor cu dispozitive electronice de tip «țigaretă electronică» sau al dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combustia amestecului”.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți parlamentari ai USR, PMP, PNL și UDMR.

Tags: