Lista localităților cu incidență mai mare de 3 a fost actualizată. Peste 100 de orașe din România, în scenariul roșu

Lista localităților cu incidență mai mare de 3 a fost actualizată. Peste 100 de orașe din România, în scenariul roșu
foto: Pixabay

Lista localităților cu incidență mai mare de 3 a fost actualizată. În Româna sunt în prezente 109 orașe în scenariul roșu și 557 de sate sau comune care au depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori.

În total, în România sunt peste 600 de localități care au intrat în scenariul roșu, iar printre orașele mari se numără: Timișoara, unde se aplică deja și carantina de noapte, Cluj – Napoca, București, Bistrița, Craiova, iar lista continuă.

În București, în cursul zilei de 28 septembrie, s-a depăși rata de infectare de 5 la mia de locuitori. Astfel certificatul verde pentru COVID-19 este valabil în restaurante și la localurile din mall-uri.

Lista localităților cu o incidență mai mare sau egală cu trei poate fi consultată aici!

Bucureștiul, rata de infectare de 5,57

Capitala a atins rata de infectare de 5,57 la mia de locuitori. Bucureștiul este deja în scenariul roșu, iar actuala legislație anti-pandemie prevede noi restricții de la incidențe mai mare de 6.

Reguli și măsuri impuse după rata de infectare de 6 la mie

Dacă se trece acest prag, toate școlile trec la sistemul de predare online și mai rămân deschise doar creșele, grădinițele și unitățile de învățământ special.

Totodată, se instituie o carantină de noapte în weekend, valabilă în intervalul orar 20 – 5 dimineața, însă măsura se aplică doar persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

De la această măsură însă exceptate persoanele vaccinate anti-COVID. Astfel, cei care s-au imunizat nu mai au nevoie de declarație pe timpul nopții, fiind suficient certificatul verde de vaccinare.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său