Lituania renunţă la certificatul verde în spaţiile publice, începând cu 5 februarie

Lituania renunţă la certificatul verde în spaţiile publice, începând cu 5 februarie
Un român a fost prins în Italia cu un certificat fals de vaccinare. Foto: Inquam Photos / George Călin

Miercuri, guvernul lituanian a decis renunțarea la obligativitatea certificatului verde în spațiile publice. Astfel, lituanienii nu vor mai trebui să prezinte documentul în restaurante, centre comerciale sau baruri.

Ministrul lituanian al Sănătăţii, Arunas Dulkys, a susținut că certificatul verde nu a stimulat vaccinarea în rândul populației. Restricțiile privind numărul de persoane dintr-un spațiu comercial râmân în vigoare.

Lituania renunță la certificatul verde în spațiile publice

Guvernul lituanian a susținut că centrele comerciale trebuie asigure un spaţiu de 15 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Lituania a adoptat certificatul verde în vara anului trecut.

În acea perioadă, statul baltic a relaxat măsurile, închizând centrele comerciale și spațiile publice și limitând călătoriile în diferite orașe ale țării.

Record de infecții cu Covid-19 în statul baltic

Autoritățile din Lituania au adoptat această decizie în contextul în care Lituania a înregistrat 12.278 de infectări în ultimele 24 de ore.

De asemenea, Guvernul a eliminat testul obligatoriu de Covid-19 pentru angajații din unele sectoare, cu scopul de a reduce numărul de solicitări primite de laboratoarele medicale.

În Letonia, miercuri, au fost înregistrate 10.610 de cazuri noi și 23 de decese din cauza Covid-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe