Liviu Dragnea s-a întâlnit cu şeful OMV Petrom, pe fondul SCANDALULUI legat de gazele offshore (Surse). Întrevederea vine la două zile după ce Reiner Seele a fost decorat de Vladimir Putin

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu şeful OMV Petrom, pe fondul SCANDALULUI legat de gazele offshore (Surse). Întrevederea vine la două zile după ce Reiner Seele a fost decorat de Vladimir Putin
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La doar două zile după ce a fost decorat de liderul de la Kremlin, şeful grupului austriac OMV, Reiner Seele, ar fi avut o întâlnire extrem de importantă şi în România.
Acesta s-ar fi văzut, miercuri, cu preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, potrivit unor surse parlamentare citate de g4media.ro.

Întâlnirea, care s-ar fi desfăşurat la biroul din Parlament al liderului PSD, vine în contextul promisiunilor publice ale lui Dragnea că va face anumite modificări în legea offshore.

Site-ul citat notează că întrevederea dintre cei doi avut loc după ce mai mulți lideri PSD, printre care şi Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, au lansat acuzaţii dure la adresa companiei, afirmând că OMV „șantajează” statul român în chestiunea gazelor din Marea Neagră.

Mai mult, se pare că şi Liam Mallon, un director din cadrul companiei americane ExxonMobil, se va întâlni, joi, cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Vă amintim că luni Rainer Seele a fost decorat de preşedintele rus Vladimir Putin cu ‘Ordinul Prieteniei’.
Rainer Seele, un german care a împlinit 58 de ani la sfârşitul săptămânii trecute, a primit premiul respectiv pentru ‘întărirea prieteniei şi colaborării între popoare’.

OMV este acţionarul principal al gazoductului Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc direct spre Germania.

Gestul lui Putin a venit după ce, în august, liderul de la Kremlin a fost invitat de onoare la nunta şefei diplomaţiei austriece, Karin Kneissl.
Prezenţa lui Putin la nunta lui Kneissle a generat un adevărat scandal în Austria, după ce ministrul de externe a îngenunchiat, la finalul unui dansului de la nuntă, în faţa liderului de la Kremlin.

Grupul OMV deţine şi cea mai mare companie petrolieră din România – Petrom.

Potrivit activenews.ro, OMV a fost unul dintre sprijinitorii constanți în cariera jurnalistului Moise Guran. În 2013, Moise Guran apăra faptul că OMV stabilea unele dintre cele mai ridicate prețuri la benzină din Europa, iar compania reușea profituri record la vremea respectivă.

De altfel, jurnalistul s-ar fi dovedit foarte atent cu interesele OMV. Tot în 2014, atunci când un grup de 100 angajați ai OMV Petrom au protestat la sediul OMV din Austria, aceștia i-au cerut şi lui Guran să le mediatizeze protestul.
Conform jurnalistului Victor Roncea, Guran nu a pomenit nimic despre problemele angajaților.

În schimb, în luna imediat următoare Moise Guran s-a deplasat pe platformele OMV pentru a vedea „cum se muncește”. Articolul a dispărut între timp de pe blogul ziaristului.