Localnici terorizaţi de o vulpe în Făgăraş. Un bărbat a fost muşcat, iar copiilor le este teamă să mai meargă la şcoală: „Ne este frică să mai ieșim”

Localnici terorizaţi de o vulpe în Făgăraş. Un bărbat a fost muşcat, iar copiilor le este teamă să mai meargă la şcoală: „Ne este frică să mai ieșim

Un bărbat din Făgăraş susţine că a fost muşcat de o vulpe. Animalul a fost văzut într-un cartier din Făgăraş, în apropierea unei şcoli.

Oamenii se tem acum să nu le fie atacaţi copiii şi le e frică să mai iasă din casă.

„Ne este frică să mai ieșim din bloc. Avem și copii la școală, de fapt școala este chiar lângă noi.

Am tot văzut-o în ultimele zile la containere, îi este foame și ei. Dar trebuie făcut ceva, am văzut vulpea și ziua și seara. Azi-mâine ne trezim cu alte animale la noi. Ele vin la mâncarea pe care o aruncă lumea”, au spus localnicii, pentru salutfagaras.ro.

Fiindcă apariţiile animalelor sălbatice sunt tot mai dese, autorităţile ne avertizează că trebuie să mergem de urgenţă la spital, în cazul în care sunt muşcaţi.

„Având în vedere tot mai desele întâlniri cu animalele sălbatice, DSP recomandă prezentarea acestora la Urgențe, în cazul în care persoanele respective sunt mușcate. Nu este de glumit absolut deloc cu astfel de situații! Aceste animale, vulpile, în cazul de față, sunt posibile purtătoare ale virusului rabie (turbare). Iar vaccinul antirabic este recomandat”, a declarat Anca Batiu, purtătorul de cuvânt al DSP Făgăraș.

Tags:
Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment