Dezastrul de la CFR Călători: Un tren de pe ruta București-Bacău a rămas în câmp mai bine de două ore din cauza unei defecțiuni la locomotivă. În urmă cu un an, același tren lua foc

Dezastrul de la CFR Călători: Un tren de pe ruta București-Bacău a rămas în câmp mai bine de două ore din cauza unei defecțiuni la locomotivă. În urmă cu un an, același tren lua foc
Sursă foto: Facebook / CFR Călători

Momente dificile pentru călătorii aflați într-un tren pe ruta București-Bacău. Aceștia au rămas blocați timp de aproximativ 2 ore în câmp după ce locomotiva s-a defectat și nu a mai putut continua călătoria.

Incidentul s-a produs vineri, între Adjud și Bacău, iar situația a fost deblocată abia când a fost adusă o altă locomotivă care a tractat trenul înapoi în Adjud.

Este vorba despre acelați tren R 1657, care în martie 2018 rămânea pe câmp după ce locomotiva a luat foc în mers.

Conform G4Media, situația nu este singulară, locomotivele trenurilor care circulă pe această rută s-au defectat de mai multe ori în ultimele două săptămâni.

”Cel mai tare ne-a deranjat lipsa de comunicare, pentru că nimeni nu ne-a spus absolut nimic. A venit controlorul și ne-a spus că putem să coborâm din tren dacă vrem pentru că e o defecțiune la locomotivă și nu se știe cât durează. Am încercat să sunăm la CFR Călători, la relații cu publicul, ca să primim lămuriri, dar nu a răspuns nimeni timp de două ore la niciunul dintre numele de pe site-ul lor, deși era în timpul programului de lucru”, a declarat un pasager pentru sursa menționată.

În replică, Adrian Vlaicu resposabil al departamentului de marketing și comunicare din cadrul CFR, a declarat pentru G4Media că defecțiunile repetate de pe ruta București-Bacău au fost simple coincidențe, dar că CFR va face verificări pentru a depista cauzele incidentelor semnalate de călători:

”Cu siguranță a fost o situație accidentală, sunt simple coincidențe. E o întâmplare nefericită, vom face verificări să aflăm care au fost cauzele care au generat defecțiunile și vă vom comunica”, a declarat Adrian Vlaicu.

CFR Călători se află într-o situația dificilă de mulți ani de zile, pasagerii plângându-se de întârziere tot mai mari și de creșterea timpilor de călătorie din cauza stării proaste a infrastructurii sau a defecțiunilor apărute la trenuri.