Locuri de parcare au devenit un lux pentru locuitorii sectorului 3. Unii oameni au făcut credit la bancă

Locuri de parcare au devenit un lux pentru locuitorii sectorului 3. Unii oameni au făcut credit la bancă
Foto: pixabay.

Cele mai scumpe locuri de parcare din București pot fi găsite în Sectorul 3. Prețurile ajung la 30.000 de lei, iar Primăria Sectorului 3 scoate la licitaţie pe bandă rulantă locurile de parcare rămase libere, notează observatornews.

Prețuri exorbitante în Sectorul 3

Potrivit sursei citate, licitaţiile organizate anual ating record după record. Preţul de pornire este 51 de lei. Cine oferă mai mult, primeşte locul de parcare. Şi nu de tot. Doar un an de zile.

„Deşi toate locurile de parcare de aici arată la fel, marea diferenţă este că unul dintre ele este cel mai scump din oraş. Dacă pentru un loc normal de parcare se achită 500 de lei pe an pentru a fi închiriat, pentru locul cu numărul 10 s-a licitat până la suma de peste 30.000 de lei. Adică mai bine de 6.000 de euro. Un tarif de 60 de ori mai mare decât cel normal.

Totuşi, cine vrea să coboare din casă direct în maşină, trebuie să plătească. Tot în Sectorul 3, un bucureştean a plătit 22.000 de lei. Pentru bani, a făcut credit la bancă. Alţii au reuşit să pună mâna pe un loc cu câteva mii de lei”, relatează observatornews.

„Am avut banii, dar cu greu i-am strâns. A fost soțul la licitație, a depus dosarul și ne-am dus am licitat, 7.000 de lei a fost, dar e locul foarte mic. Nu ai unde. Trebuie să te chinui sa parchezi, să te uiti să nu fie cineva acolo si domnul primar nu face nimic”, spune Carmen, una dintre locuitoarele de la sectorul 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe