Lovitură pentru șefa DNA. Claudiu Manda: Vrem să aflăm câte vizite a făcut Kovesi la SRI în afara programului (VIDEO)

Lovitură pentru șefa DNA. Claudiu Manda: Vrem să aflăm câte vizite a făcut Kovesi la SRI în afara programului (VIDEO)

Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Claudiu Manda, a anunțat miercuri, la finalul unei audieri a fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, că se vor cere Serviciului informații despre vizitele pe care le-a făcut șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, în anul 2014, la SRI.

Lovitură pentru șefa DNA. Claudiu Manda: Vrem să aflăm câte vizite a făcut Kovesi la SRI în afara programului

#DIRECT_ONE_9w3bcc#

Manda a precizat și că, în cadrul audierilor, Dragomir a prezentat e-mailul în care un nume important al Serviciului l-a susținut pe un fost președinte al Camerei Deputaților.

”Domnul Dragomir a vorbit din nou despre culoarele din justiție. A făcut referire la anumite momente și probe pe care le putem identifica doar în arhiva Serviciului Român de Informații în ceea ce privește intenția de a implica SRI în activitatea de a găsi denunțători pentru DNA, față de ce își propunea în lege și în activitățile pe care le avea până atunci. A fost dator de la întâlnirea precedentă, să ne prezinte probe pentru două aspecte pe care le spunea. Unul este despre mail-ul despre care vorbea și care incrimina implicarea persoanei din conducerea SRI pentru a sălta sau susține mediatic o persoană din conducerea Camerei Deputaților, și ne-a prezentat acest mail. Al doilea lucru – a vorbit domnia sa despre un soft pe care, la un moment dat, în avea doar SRI. Soft care se găsește în rechizitoriile întocmite de procurorii DNA și se află în diferite spețe, încercând să probeze cu aceasta că, de fapt, unele dintre rechizitorii se executau pe calculatoarele, pe soft-urile și cu implicarea sau numai de către ofițeri ai SRI.
A prezentat aceste aspecte pe care le putem lămuri în discuțiile cu cei de la SRI și putem să aflăm adacă lucrurile pe care domnul Dragomir le afirmă în fața comisiei se probează”, a declarat Manda.

”Ne-a mai spus un lucru și am fost toți de acord să solicităm SRI pe toată perioada anului 2014 să vedem de câte ori doamna Laura Codruța Kovesi s-a aflat la sediile SRI, K2 și T14. Ne interesează doar vizitele pe care le-a făcut după ora 17, nu în timpul programului, care sunt persoanele care au mai participat la aceste întâlniri. Ne-a mai sugerat să identificăm dacă aceste întâlniri precedau cumva hotărâri judecătorești de a doua zi. Abia după ce o să avem aceste materiale, o să putem să identificăm, să căutăm sau să-l determinăm pe domnul Dragomir să ne spună explicit la ce se referă”, a mai spus Claudiu Manda.

”L-am audiat și pe Ovidiu Puțura, fost judecător, fost secretar de stat, singurul judecător acuzat de dare de mită în România, a vorbit despre culoarele din justiție, dar nu pot să vă dau numele. A spus că a deranjat un nume din SRI și din această cauză a ajuns în închisoare. Majoritatea miniștrilor au fost interceptați pe siguranță națională, iar din Parlament, cei mai vocali lideri de partid. O să cerem informații de la SRI, se referă la perioada anului 2014. A spus că știa dinainte pedeapsa pe care urma să o primească”, a spus Claudiu Manda.

Urmăriți B1TV.ro și pe