Lucian Bode, despre persoanele care au devenit violente la proteste: Zeci dintre ele sunt cu antecedente penale, zeci sunt vizate și în alte dosare / O parte sunt minori (VIDEO)

Lucian Bode, despre persoanele care au devenit violente la proteste: Zeci dintre ele sunt cu antecedente penale, zeci sunt vizate și în alte dosare / O parte sunt minori (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat duminică seară, pentru B1 TV, că mare parte dintre persoanele care au devenit violente la protestele anti-restricții din București erau cunoscute autorităților ca având astfel de manifestări. Unii aveau deja antecedente penale, alții sunt vizați și în alte dosare. Bode a mai spun că unii dintre cei care au devenit violenți sunt minori.

Declarațiile au fost făcuteîn emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Lucian Bode, despre violențele de la protestele anti-restricții

Sunt acum 8 dosare penale înregistrate după protestele din seara zilei de 29 martie. Duminica trecută au fost 4.000 de participanți, maxim au fost luni – 31.000 de persoane, marți – 14.000, miercuri – 5.000. Luni, din păcate, la București s-a întâmplat ce a văzut opinia publică. Marți s-a întâmplat același lucru la Brăila. Acolo, 19 persoane au fost duse la audieri. S-au agresat forțele de ordine. Din cele 19 persoane, 8 au fost între 16 și 18 ani.

La București, după ce s-a finalizat protestul din Piața Victoriei, circa 300 de persoane au ajuns în Piața Unirii. Acolo a existat un atac din partea unui grupă violent de câteva sute de persoane împotriva forțelor de ordine. Au fost răniți 12 jandarmi, trei având nevoie de îngrijiri medicale, au fost trimiși la Urgențe la Florească. Din fericire, nu a fost nevoie să rămână în spital.

Pe timpul violențelor, protestatarii au distrus mobilierul stradal, panouri publicitare și geamuri ale agenților economic. Urmare a acestor incidente produse în noaptea de 30 martie, 193 de persoane au fost duse la secțiile de poliție, fiind aplicate 222 de sacțiuni contravenționale de 260.000 de lei.

Cele 8 dosare penale înregistrate sunt pentru ultraj asupra jandarmilor și tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru port fără drept de obiecte interzise, distrugere și incendiere.

Ce e foarte interesant e că o parte din aceștia sunt minori.

O parte din cei la care fac referire sunt în evidențe ca fiind suporteri cu manifestări violente. În evidențele Poliției, evident. Câteva zeci sunt cu antecendente penale, câteva zeci sunt cu mențiune ca făptuitori în alte dosare în lucru.

Pe 3 aprilie am efectuat 24 de percheziții în urma cărora 21 de persoane au fost duse la audieri. Judecătoria Sectorului 3 a dispus arestarea preventivă pentru 14, pentru 2 arestul la domiciliu, respectiv control judiciar”, a declarat ministrul Lucian Bode, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”