Ludovic Orban, despre cazurile zilnice de COVID-19: Este o creștere semnificativă, care a depășit un pic așteptările. Nu ne așteptam săptămâna aceasta la 6.000 de cazuri

Ludovic Orban, despre cazurile zilnice de COVID-19: Este o creștere semnificativă, care a depășit un pic așteptările. Nu ne așteptam săptămâna aceasta la 6.000 de cazuri
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban spune că faptul că România a înregistrat în această săptămână peste 6.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus a depășit așteptările Guvernului. În aceste condiții, autoritățile trebuie să fie și mai atente și să impune măsuri eficiente pentru a opri răspândirea virusului, a declarat Orban, pentru Europa Liberă.

Ludovic Orban: Pe evaluarea noastră creșterea numărului de cazuri peste 6.000 nu ar fi trebuit să se întâmple săptămâna asta

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în raportarea de vineri, că la nivel nașional au fost confirmate 6.546 de noi cazuri deCOVID-19, cel mai grav bilanț de la începutul crizei sanitare și până în acest moment.

„Este o creștere semnificativă a numărului de cazuri, care a depășit un pic așteptările, prognozele pe care le-am făcut. Unii specialiști au făcut însă prognoze că ajungem la un milion de cazuri în 15 septembrie, nu s-au adeverit. Este un pic depășită prognoza noastră, vă mărturisesc că pe evaluarea noastră creșterea numărului de cazuri peste 6.000 nu ar fi trebuit să se întâmple săptămâna asta”, a declarat Orban pentru sursa citată.

În acest context, premierul a amintit că în toate țările europene se înregistrează o creștere în ritm îngrijorător a numărului de îmbolnăviri, România nefiind printre țările aflate pe primele locuri în acest top negativ. Cu toate acestea, șeful Guvernului precizează că numărul de cazuri din țara noastră „ne face să fim și mai atenți, să fim și mai în gardă”.

„Încercăm să aplicăm măsurile care sunt eficiente în alte țări și avem o abordare clară care este transpusă în reglementări. Acum facem și analize pe număr de cazuri săptămânal, e posibil să fie și o iregularitate în sistemul de raportări.Nu ne așteptam săptămâna aceasta la 6.000 de cazuri”, a mai spus Ludovic Orban.

Peste 5.700 de cazuri de COVID-19 anunțate sâmbătă

După recordul înregistrat vineri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 5.753 de noi cazuri deCOVID-19. În același interval, la nivel național au fost prelucrate 36.181 de teste.Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.448 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În acest moment, 923 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie din țară. De asemenea, de vineri până sâmbătă și-au pierdut viața alți 101 români infectați cu noulcoronavirus.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”