Ludovic Orban, despre dublarea alocațiilor: Din punctul nostru de vedere, am asigurat respectarea sensului legii. Am stabilit creșterea etapizată. Problema alocațiilor pentru copii a fost o Cenușareasă pentru PSD (VIDEO)

Ludovic Orban, despre dublarea alocațiilor: Din punctul nostru de vedere, am asigurat respectarea sensului legii. Am stabilit creșterea etapizată. Problema alocațiilor pentru copii a fost o Cenușareasă pentru PSD (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că din punctul de vedere al Guvernului este repectat spiritul legii care prevede dublarea alocațiilor pentru copii, Executivul stabilit dublarea acestora în mod etapizat. Precizările șefului Guvernului vin în contextul în care Parlamentul a respins, miercuri, Ordonanța de Urgență care prevede majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 august. În ceea ce privește o eventuală contestare la Curtea Constituțională a legii prin care majorarea etapizată a alocațiilor a fost respinsă, Orban a precizat că Executivul va lua o decizie în perioada următoare.

Ludovic Orban: Noi am asigurat respectarea sensului legii, și anume dublarea alocațiilor

”Din punctul nostru de vedere, noi am asigurat respectarea sensului legii, și anume dublarea alocațiilor. Această creștere a alocațiilor am stabilit-o etapizat, pentru că nu există resursele financiare pentru a face dintr-o dată această sublare a alocațiilor. Etapizarea a fost făcută în funcție de analiza de impact asupra bugetului, de previziunile privitoare la evoluția economiei și de capacitatea efectivă a statului român de a susține, din veniturile pe care le colectează, aceste cheltuieli suplimentare”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat, în acest context, că din punctul său de vedere, PSD a decis fără nicun fundament cea de-a doua dublare a alocațiilor.

”Readuc aminte că problema alocațiilor pentru copii a fost o Cenușareasă pentru PSD în ultimii 20 de ani. Singura formațiune politică care a făcut ceva pentru majorarea alocațiilor a fost PNL. PSD, disperat că pierde voturi și profitând de faptul că dispune încă de o majoritate în Parlament, a stabilit, fără niciun fel de bază, încă o dublare a alocațiilor fără nici un fel de fundament. Și noi de dorim să creștem alocațiile. Noi am decis deja doblarea alocațiilor în cinci trepte, cu câte o cincime și prima creștere a alocațiilor va fi pe luna august și va fi plătotă în septembrie, o creștere a alocațiilor cu 20%”, a mai spus Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: Nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile să plătească nota de plată pentru epidemie și recesiune

Despre creșterea pensiilor și a alocațiilor a vorbit și președintele Klaus Iohannis în conferința de presă pe care a susținut-o miercuri, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a declarat atunci că pensionarii şi copiii nu trebuie să suporte nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică și că a solicitat Guvernului să majoreze pensiile şi alocaţiile cât se poate.

”Eu am spus de la început că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile să plătească nota de plată pentru epidemie și recesiune. Și atunci, cu toate că marea majoritate a economiștilor a repetat că nu se pot mări pensiile și alocațiile, am cerut soluții pentru a fi majorate, atât cât se poate, și iată că au venit cu soluții, majorare etapizată, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Când economia își va reveni se vor căuta soluții pentru majorări ulterioare”, a spus Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor: Este prematur să existe, în momentul de față, o planificare a etapelor următoare

În ceea ce privește creșterea pensiilor cu 40%, așa cum este prevăzută în lege, prim-ministrul a precizat că în acest moment nu se poat planifica următoarele majorări, însă de la 1 septembrie punctul de pensie va crește cu 14%

”Legat de creșterea pensiilor, este prematur să existe, în momentul de față, o planificare a etapelor următoare pentru că aici este vorba despre Legea pensiilor, un pic mai complexă, o lege care presupune și alte etape de aplicare. Decizia noastră a fost aceea de a crește punctul de pensie cu 14%. Ca procent nu este ca creșterea pensiilor de anul trecut, în schimb, ca valoare efectivă a creștere a punctului de pensie, este cea mai mare creștere. Luăm această decizie de creștere a pensiilor și a alocațiilor într-o situație de criză”, a mai spus Ludovic Orban.