Lux și fițe la Arsenie Boca: "Vin cu maşini de lux, dar nu ca să se roage" (VIDEO)

Lux și fițe la Arsenie Boca: "Vin cu maşini de lux, dar nu ca să se roage" (VIDEO)

Zeci de mii de pelerini vin an de an să se roage la mormântul lui Arsenie Boca de la mânăstirea Prislop. Şi cum renumele minunilor sfântului s-a răspândit rapid, locul a devenit o destinaţie la modă. Ieşirile pe Dorobanţi sau vacanţele în Maldive par incomplete fără măcar o fotografie la mormântul părintelui Boca. Dovadă stau zecile de maşini de lux aliniate în parcarea de la mânăstire.

Lux și fițe la Arsenie Boca: "Vin cu maşini de lux, dar nu ca să se roage"

#DIRECT_ONE_qve4u7#

Nu, nu este showroom-ul unei mărci de autoturisme de lux, ci parcarea mânăstirii Prislop, noua destinaţie de fiţe a bogaţilor ţării.

Şi nu e semn de pioşenie, se plâng credincioşii. Milionarii nu vin să se roage, spun oamenii, ci doar pentru selfie-uri la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Şi icoanele sfinţite sunt la mare căutare printre bogătaşi.

„Vin de aproape zece ani, în fiecare an, la Mănăstirea Prislop, dar parcă niciodată până acum nu am găsit atât de mare aglomeraţie. Şi parcă şi oamenii s-au schimbat şi nu le mai pasă de cele sfinte. Vin cu maşini de lux, dar nu ca să se roage",se plânge Maria Teodosie, o pensionară din Zărneşti, venită cu autocarul, scrie Adevărul.

Multe dintre doamnele şi domnişoarele obişnuite cu localurile de lux din Capitală strâmbă din nas când la poarta mânăstirii sunt puse să-şi acopere picioare. Tot la intrarea în lăcaşul sfânt au fost puse mai multe pancarte care îi atenţionează pe vizitatori despre regulile de vizitare. Comportamentul smerit şi cuviincios e cap de listă.

În deceniile trecute, la mănăstirea Prislop veneau să se roage doar localnicii din satele din împrejurimi. După ce au apărut zvonuri despre minunile pe care părintele Arsenie Boca le înfăptuieşte chiar şi după moarte, celebritatea locului a crescut rapid. De aici şi invazia bolizilor de lux.

Extravaganţa cea mai mare îi aparţine însă lui Victor, fiul milionarului Viorel Micula. În 2013, tânărul pe atunci în vârstă de 17 ani a ajuns la rugaciune la bordul unui elicopter, care a aterizat la 200 de metri de mormantul parintelui.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe