Ambasada României în Mexic, precizări importante cu privire la solicitarea Elenei Udrea de primire a statutului de azilant politic în Costa Rica: Ce transmite MAE

Ambasada României în Mexic, precizări importante cu privire la solicitarea Elenei Udrea de primire a statutului de azilant politic în Costa Rica: Ce transmite MAE

Ambasada României la Ciudad de Mexico, cea care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, a transmis că nu a primit vreo notificarea din partea autorităților din această țară cu privire la o solicitare din partea Elenei Udrea de primire a statutului de azilant politic, informează Ministerul român al Afacerilor Externe, potrivit News.ro.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autorităţile din Costa Rica în legătur cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară, formulată de persoana în cauză. Pe de altă parte, cetăţeanul român în cauză nu a contactat misiunea diplomatică română din Ciudada de Mexico cu solicitări de servicii, asistenţă sau protecţie consulară”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.
Judecătorii Curții Supreme au dezbătut ultimul termen în dosarul „Gala Bute”, în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Apărătorul său susține că a depus în instanță documente din care rezultă că Udrea a căpătat statul de refugiat politic în Costa Rica. Reprezentanţii DNA susţin însă că Elena Udrea nu ar avea statutul de refugiat, pentru că documentul depus la instantă este unul provizoriu.