Magistrații pronunță sentința definitivă în dosarul în care Nicolae Mischie este condamnat la 4 ani de închisoare pentru mită

Magistrații pronunță sentința definitivă în dosarul în care Nicolae Mischie este condamnat la 4 ani de închisoare pentru mită

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunța luni sentinţa definitivă în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Mischie a fost condamnat de două ori în acest dosar la 4 ani de închisoare pe 12 iulie 2007 de Tribunalul Gorj și pe 13 iunie 2012 de Curtea de Apel Timișoara, decizii atacate cu recurs la Curtea Supremă.

Fostul președinte al CJ Gorj a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în iunie 2005, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită, scrie Evenimentul Zilei.

Acesta ar fi pretins de la omul de afaceri Clement Mocanu executarea unor lucrări de construcții și de renovare la 3 imobile proprietate personală.

În schimbul acestor servicii, Mischie a promis că poate interveni la diverse autorităţi ale statului în vederea obţinerii de către afacerist a unor contracte economice în favoarea firmelor care îi aparţineau.