Magistrații vor să judece azi dosarul lui Andrei Plăcintă. Senatoarea Sorina Plăcintă nu a putut merge la Parlament

Magistrații vor să judece azi dosarul lui Andrei Plăcintă. Senatoarea Sorina Plăcintă nu a putut merge la Parlament
Foto: replicaonline.ro

Magistrații vor ca dosarul de tentativă de omor a lui Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, să fie judecat joi, la Curtea de Apel București. Mama lui s-a aflat alături de el și de fostul soț, astfel că nu a putut ajunge la ședința din Parlament.

Procesul a fost amânat de două ori, joi, pentru ca avocatul lui Andrei Plăcintă să poată fi prezent în sala de judecată, relatează EVZ. Procesul a fost stabilit pentru ora 15:30.

Curtea a respins cererile lui Andrei Plăcintă de acordare a unui nou termen și instanța a chemat un avocat din oficiu pentru a îl reprezenta pe acesta. Acuzatul s-a arătat deranjat de aceasta, deoarece „este vorba de un dosar complex, avocatul din oficiu nu va avea timp să îl studieze.”

Andrei Plăcintă a fost condamant în martie 2012 la trei ani de suspendare pentru tentativă de omor, tâlhărie și ultraj contra bunelor moravuri.

În 2010, el a atacat-o pe prietena sa de la acea vreme, iar apoi a lovit cu autoturismul o persoană care încerca să o apere pe tânără. Acesta din urmă a suferit mai multe traumatisme și a avut nevoie de aproximativ 40 de zile de îngrijiri medicale.

În fața instanței, el a declarat că de vină pentru acțiunile sale au fost excesul de adrenalină, sentimentele protective față de fată și dorința de a o salva pe aceasta.