Mai multe asociații de elevi cer deschiderea școlilor cu prezență fizică doar în localitățile cu o rată de infectare sub 6 la mie

Mai multe asociații de elevi cer deschiderea școlilor cu prezență fizică doar în localitățile cu o rată de infectare sub 6 la mie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe asociații de elevi din țară cer ca întoarcere la școală se se facă și în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. Elevii vor deschiderea școlilor în format fizic doar în zonele unde incidența cazurilor este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Cinci asociații de elevi din țară cer autorităților să ia în calcul mai multe aspecte pentru a decide daca elevii revin sau nu fizic în bănci.

Elevii cer ca școala cu prezență fizică să se facă în funcție de rata de infectare

Asociaţiile Elevilor din Constanţa, Maramureş, Bacău, Vâlcea și cea din Bucureşti şi Ilfov vor ca elevii să meargă fizic la școala doar în localităţile în care incidența este sub 6 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat.

Pentru a participa la orele de curs, elevii nu interacţionează doar cu persoanele din şcoală, ci şi cu acelea din mediul extern, o mare parte dintre ei folosind mijloacele de transport în comun. În acest sens, rata de incidenţă nu poate fi neglijată în contextul deschiderii şcolilor, precizează Asociația Elevilor din Constanța.

De asemenea, în documentul intitulat „Elevii vor siguranţă în şcoli!”, reprezentantii școlarilor mai spun că măsura anunţată de preşedintele Klaus Iohannis, care prevede deschiderea şcolilor doar în funcţie de rata de vaccinare a profesorilor, este una defectuoasa.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Apreciem măsura președintelui ca fiind una deficitară, având în vedere faptul că profesorii reprezintă un procent nesemnificativ din persoanele care participă la actul educaţional. Într-o şcoală cu 1.000 de elevi, dintre care niciunul vaccinat, în continuare persistă riscul îmbolnăvirii şi transmiterii virusului, chiar dacă toţi profesorii sunt vaccinaţi.

Vacanța nu va fi prelungită după data de 8 noiembrie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seara, că vacanța nu va fi prelungită după data de 8 noiembrie 2021. Totodată, orele cu prezență fizică s-ar putea desfășura în funcție de rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ.

„Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, gradul de vaccinare al personalului școlii. Mâine se va trimite ordinul comun care detaliază aceste chestiuni.

Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat președintele Klaus Iohannis, joi seara.

Urmăriți B1TV.ro și pe