MAI, precizări despre hoții prinși în timp ce încercau să detoneze un bancomat din Vrancea: Indivizii au folosit un dispozitiv artizanal care conținea praf de pușcă din cartușe de vânătoare și purtau combinezoane de protecție (VIDEO)

MAI, precizări despre hoții prinși în timp ce încercau să detoneze un bancomat din Vrancea: Indivizii au folosit un dispozitiv artizanal care conținea praf de pușcă din cartușe de vânătoare și purtau combinezoane de protecție (VIDEO)

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a făcut o serie de precizări cu privire la cazul celor patru indivizi prinși în timp ce încercau să detoneze un bancomat din județul Vrancea. Este vorba despre aceleași persoane care au mai aruncat în aer alte ATM-uri din țară în ultimele luni. Într-o declarație de presă susținută joi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că membrii grupării infracționale acționau în același mod ca banda specializată în furturi din bancomate din occident, al cărei caz a fost mediatizat în primăvara acestui an. La rândul său, secretarul de stat Bogdan Despescu a explicat cum acționau cei patru indivizi care au fost prinși în flagrant.

Precizări ale conducerii MAI în cazul hoților de bancomate prinși în flagrant în județul Vrancea

”În luna martie a fost mediatizat un caz, o bandă specializată în occident în furturi de bancomate. În noaptea care a trecut, după misiuni operative complexe, a fost capturată o a doua grupare infracțională care acționa în același mod”, a declarat Marcel Vela.

Chestorul Bogdan Despescu a explicat că cei patru au incercat să detoneze bancomatul folosind un dispozitiv artizanal care conținea praf de pușcă din cartușe de vânătoare. Cei patru bărbați, echipați în combinezoane de protecție și având fețele acoperite, au încercat să fugă la sosirea polițiștilor, însă au fost opriți cu focuri de armă.

Bogdan Despescu: Cei patru bărbați au folosit un dispozitiv artizanal, în conținutul căruia se introducea praf de pușcă din cartușe de vânătoare

”În ultimele săptămâni, polițiștii, sub coordonarea procurorilor DIICOT au desfășurat investigații privind mai multe furturi și tentative de furt din bancomate. Modul de operare folosit de autori a fost prin utilizarea unor mecanisme artizanale, prin substanțe explozibile provenite din surse de aprovizionare internă. În «Operațiunea ATM» au fost angrenați polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Operațiuni Speciale, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.

Noaptea trecută au fost prinși în flagrant, în județul Vrancea, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 34 de ani, din județul Galați, care încercau să sustragă o sumă de bani dintr-un bancomat. Pe parcursul intervenției s-a folosit armamentul din dotare întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă. Se deplasau cu un autoturism cu numere false iar urmare a intervenției, cei patru au fost prinși imediat. În urma prinderii în flagrant nu au rezultat victime nici din rândul autorilor, nici din rândul colegilor mei. În cadrul operațiunii, colegii mei au fost sprijiniți de Inspectoratul General al Aviației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La fața locului am fost spijiniți de procurori din cadrul DIICOT, iar din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că cei patru bărbați au folosit același dispozitiv artizanal, în conținutul căruia se introducea praf de pușcă din cartușe de vânătoare. În momentul comiterii faptei, cei patru bărbați erau echipați în combinezoane de protecție și pe cap aveau diferite elemente de vestimentație pentru a le acoperi zona feței”, a declarat Bogdan Despescu.

În acest caz, anchetatorii au efectuat și 12 percheziții domiciliare la locuințele celor în cauză și ale complicilor acestora.

”Doi dintre cei patru autori sunt cercetați cu privire la alte fapte comise anterior pe teritoriul național. De asemenea deținem date cu privire la implicarea acestora și în comiterea unor fapte cu același mod de operare pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană”, a mai spus Bogdan Despescu.

MAI, precizări despre hoții prinși în timp ce încercau să detoneze un bancomat din Vrancea: Indivizii au folosit un dispozitiv artizanal care conținea praf de pușcă din cartușe de vânătoare și erau echipați în combinezoane de protecție

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”