MAI: Șeful IPJ Ilfov și alte persoane din conducere, cercetate în cazul studentei japoneze ucisă lângă București

MAI: Șeful IPJ Ilfov și alte persoane din conducere, cercetate în cazul studentei japoneze ucisă lângă București
Foto: judetulilfov.eu

Ancheta Corpului de control al MAI la IPJ Ilfov, cu privire la cazul studentei japoneze ucise în apropiere de București, a fost finalizată, transmite Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă. În urma investigației, șeful Poliţiei Ilfov, adjuncţii acestuia şi alţi ofiţeri din conducerea IPJ, precum şi membri ai conducerii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti sunt cercetaţi prealabil.

Controlul a vizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti și a fost desfășurat între 3 și 21 septembrie.

În urma anchetei făcute de Corpul de control al MAI, şeful IPJ Ilfov, Emanuel Marin Nica, şi adjuncţii săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, precum şi alţi şase ofiţeri sunt cercetaţi prealabil, în timp ce alţi 14 ofiţeri au fost atenţionaţi.

De asemenea, în cazul a doi ofiţeri şi a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În acelaşi timp, în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti, s-a declanşat cercetarea prealabilă pentru opt ofiţeri, între care şi şeful structurii, Dan Roşoga, iar şase ofiţeri au scăpat doar cu atenţionare.

Nicolae Vlad mai este acuzat de violarea şi uciderea unei femei, precum şi de violarea, tâlhărirea altor cinci persoane, în ale căror case acuzatul a intrat doar noaptea.

Criminaliştii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este cel care a pătruns în locuinţă, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat şi nu ar mai fi apucat s-o ucidă şi pe japoneza Yurika Masuno, susţin anchetatorii.