Managerul Maternității din Ploiești a demisionat, după scandalul femeii care a născut în taxi

Managerul Maternității din Ploiești a demisionat, după scandalul femeii care a născut în taxi
Foto: adevarul.ro

Managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, Călin Boeru, a demisionat ca urmare a scandalului care a izbucnit după ce o femeie care s-a prezentat la acest spital a fost trimisă cu un taxi la Bucureşti şi a născut pe drum un copil declarat mort, informează Mediafax.

La sfârşitul săptămânii trecute managerul maternităţii din Ploieşti, Călin Boeru, a depus la Consiliul Judeţean, care are în administrare spitalul, o cerere de încetare a contractului de management, cu acordul ambelor părţi, potrivit declarațiilor administratorului public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu.

Astfel, Consiliul de Administraţie al spitalului va discuta marți demisia managerului şi vor fi dezbătute concluziile raportului de control al Ministerului Sănătăţii.

Medicul Călin Boeru era manager al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din anul 2006.

O femeie în vârstă de 37 de ani, care în 15 octombrie a fost dusă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti cu o ambulanţă, având o sarcină de 32 de săptămâni, a fost trimisă cu un taxi la un spital din Bucureşti. Pe drum, în dreptul localităţii Ciolpani, ea a născut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitală, a fost declarat mort.

Ministerul Sănătăţii a deschis o anchetă în acest caz, iar sâmbătă ministrul Nicolae Bănicioiu s-a aflat la Maternitatea Ploieşti, el declarând că unitatea avea trei linii de gardă funcţionale şi că un astfel de caz putea fi monitorizat acolo.