Mănăstirea Cornu din județul Prahova, aproape să se prăbușească din cauza despăduririlor tot mai dese din zonă

Mănăstirea Cornu din județul Prahova, aproape să se prăbușească din cauza despăduririlor tot mai dese din zonă

Mănăstirea Cornu din judeţul Prahova riscă să se prăbuşească. O alunecare de teren a avut loc chiar lângă chiliile măicuţelor şi ameninţă biserica aşezării monahale.

Aşa că autorităţile au cerut ajutorul guvernului pentru stabilizarea de urgenţă a pământului, mai ales că suma necesară este una cu multe zerouri.

Mănăstirea Cornu se află în pericol din cauza unei surpări care s-a reactivat serios acum două săptămâni. Din cauza despăduririlor tot mai frecvente din ultimii ani, malul de pământ a ajuns la chiliile măicuţelor.

Situaţia e atât de gravă încât măicuţele au fost evacuate şi mutate într-un corp nou de chilii. Lăcaşul de cult reprezintă o mândrie pentru oamenii din zonă, mai ales că a fost sfinţit chiar de către Patriarhul Daniel.

Mănăstirea Sf. Ioan Evanghelistul Cornu, unde îşi duc viaţa 25 de măicuţe, a fost construită pe vârful unui deal retezat şi excavat.

Mănăstirea Cornu riscă să se prăbușească

Embed:

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”