Manifestație de amploare în București: 10.000 de persoane protestează față de proiectul Roșia Montană (VIDEO)

Manifestație de amploare în București: 10.000 de persoane protestează față de proiectul Roșia Montană (VIDEO)

Aproximativ 10.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au venit din nou la Universitate, duminică, în a cincisprezecea zi a protestului. Aceștia au plecat în marş de la Universitate, blocând Bulevardul Brătianu.

Aceştia merg în marş pe traseul Bd. Ion C. Brătianu – Bd. Unirii – Bd. Nerva Traian – Calea Văcăreşti – Bd. Tineretului – Bd. Dimitrie Cantemir, de unde se vor întoarce în Piaţa Universităţii.

Protestatarii scandează „Roşia Montană nu e de pomană”, „Uniţi, salvăm Roşia Montană” şi au pancarte pe care scrie „Soarta Roşiei Montana = Soarta României”, „Mă voi lega cu lanţuri de 24 de karate”, „Victoraş! Ai grijă de copilaş, Gabriel”.

Proteste similare sunt anunţate duminică 15 septembrie în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona.

Roșia Montană: Mii de protestatari în Piața Universității

Embed: